We're happy, free, confused, lonely at the same time!

we're happy, free, confused, lonely at the best ways...!!
 
Jao något försenat inlägg, höll på å skrev ett förra veckan när andan föll på.. men sen råkade jag trycka på det där lilla krysset uppe i hörnet och allt försvann.. ooops!
Så ja Linnéa, jag är försenad med inlägget och du han före mig.. applause to you!
 
Ja jag vet inte riktigt vad jag gör på dagarna längre.. Hela förra veckan har jag hjälpt till på avdelningen (ute i omvårdnaden som de säger) med undersköterskorna och det känns som om de börjar acceptera mig lite mer på avdelningen för att de får se att jag FAKTISKT kan! Därutöver har jag gått inskolning på avdelningen och har nu tre pass kvar som det ser ut nu..
På tisdag börjar ny kurs och den SISTA(!?!?), Omvårdnad 4 som det verkar på de som läser den nu och har tenta imorgon är den inte att leka med.. maffiga uppgifter, tenta man inte vet vad den handlar om, intensiva två veckor i skolan, 7 veckor praktik och en dag i "metodikum" med olika akutscenarion vi får träna på. Det ska bli spännande detta!
Så de 10(!?) veckor jag har kvar i skolan kommer jag inte ha tid att spendera på Geriatriska A det ska gudarna veta!
 
Ja vad händer mer i mitt liv?
Jo jag upptäckte i söndags när jag kommit hem från mitt dagpass på GerA, när jag lagt mig mest på måfå på massagebänken och sen plötsligt typ ställt mig på huvud på bänken(typ en yogaställning), att grannen tvärsöver gatan stod och glodde påmig genom fönstret.. Jag bara vinkade och fortsatte..
 
Har även funderat lite över min ålder.. tänkte att för snart tre år sedan tog jag studenten och kände mig som precis den jag var, åldersmässigt då alltså. Nu vet jag inte vad jag är.. Hur ska det kännas att vara 22 och ansvarig sjuksköterska? Någon som vet? Känns som om det inte är på riktigt, att jag tittar på en film av något slag och att jag egentligen är 19, nydumpad och förvirrad över livet och vill slippa vissa saker och tror stenhårt på andra. Men så är det inte alls, utan jag har nu ett nytt liv, jag är 22 och snart färdigutbildad Sjuksköterska och bor i Huskvarna själv i en underbar lägenhet, med de bästa vännerna jag bara kunnat drömma om för tre år sedan, har stått på scen två gånger och sjungit och dansat inför publik och i vår ska jag vara med i en musikal?! 
Jag menar hur konstigt kan livet bli på en skala 1-10? 
Jag tror det är menat att man ska vara lycklig, fri, förvirrad och ensam fast på det bästa sättet samtidigt. Det är så det ska vara att vara 22 i guess :)
 
Imorgon kommer föräldrarna på förmiddagsfika som ett ministopp i deras resa mot Oscarshamn och firandet av  deras bröllopsdag, sedan in mot stan för lunch med Madilta, en påsklunch innan vi alla åker åt var sitt håll var det tänkt med bakjouren, men planer ändras fort.. Sedan ska jag vidare för inskolning kvällspass-style.. 
Och på fredag bär det iväg mot skövde och denna gången får jag lite sällis i form av Maya :) 
Bye for now.. vi kanske hörs om två veckor igen.. det verkar ju vara min nuvarande intervall :) PÖSS

Jobb, Showtime, Trötthet och Drömmar

Idag var det första passet där jag fick fria tyglar, Aynur, Sjuksköterskan som jag gått brevid de senaste dagarna gav mig allt ansvar och hon var ute i omvårdnaden hela passet så jag fick sköta allt utan att ha någon bredvid mig på expeditionen att hjälpa och stötta upp på det jag missade.. 
Idag hade jag hand om fyra patienter, två av dem ortopediska och två geriatriska. 
Morgonarbetet gick bra, men sen började utmaningarna då bland annat EDA:n och den övriga smärtlindringen på en patient med amputerat lårben inte var adekvat smärtlindrad eller ordinerat smärtlindring fick jag lite panik blandat med skräck! 
Men det gick bra, fick kontakt med smärtsjuksköterskan och hon kom och hjälpte mig och gav mig lite tips och råd, sen till ortopedronden fixade sig även ordinationerna. Fick även hantera en inskrivning av en höftluxation i eftermiddags och blev även då lite stirrig och hjärnsläpp men tack vare fina mappar med checklistor tog jag mig även igenom det! 
Jag fick beröm från Aynur när jag tillslut gick hem 40 minuter efter arbetspassets slut att jag hade gjort ett bra jobb! 
Så det var en riktigt nöjd och trött Annika som gick från avdelningen i eftermiddags!
 
Påväg mot showtime med tröttheten hängande över mig och jag kände riktigt hur magen bara protesterade och krävde min uppmärksamhet helt plötsligt, har nog skärmat av den hela dagen tror jag, så jag belönade den med en kopp kaffe och macka från HLK's kafé påväg till dagens Showtime träff.
Träffen var som alltid underbar när man får träffa så underbara människor, men idag har det krävt mycket tålamod från enstaka personer. Så med ett påfrestat tålamod och humör och med en död mobil skyndar jag mig mot bussen och känner plötsligt hur jävla kissnödig jag är och hur magen återigen är sådär ekande tom och hur den liksom vänder sig innochut i något slags vaakum.. 
 
Nu sitter jag här vid mitt underbara köksbord och vill bara planera min framtid, längtar efter lön och det jag ska köpa med den! En hylla och lite diverse saker är bestämt, men har även kollat lite på soffor.. dessvärre verkar det svårt att hitta en som passar och som är i den stilen jag får plats i vardagsrummet där jag vill ha min tv-hörna.. Har hittat en kandidat men får gå till affären och se om den är skön att sitta i.. 
Satt även och löste lite suduko i en gratistidning jag fått i brevlådan när jag kom hem förut.. och jag fick en flashback från när jag och pappa satt hos Mimmi och vakade i slutet på oktober när det är aldeles tyst omkring, bara klockans tickande och Mimmis ojämna andetag.. Nu var det bara klockan som tickade.. Samma klocka tillochmed. 
Mitt i dessa tankar funderar jag på när jag kan åka till Skövde nästa gång och efter en titt i min kalender inser jag att det inte kommer bli förrän till påsk.. Funderade på att åka en eller två dagar till helgen men sen blev jag inbokad på jobb både denna helgen och hela nästa vecka.. 
Skulle egentligen adressändrat till Ryhov egentligen.. sorry folks, det blev visst lite fel där!
 

Ankiborg

Fem dagar i den nya lyan är snart avklarade! Jag sover så grymt bra här att jag vaknar tidigt varje morgon! Känns jättekonstigt! Kanske beror det på att jag inte har persienner i sovrummet :P
Ankiborg har det officiellt blivit döpt till som incheckningsställe på facebook, jag blir ju kallad för Ankiboy annars så det är väl passande. Ikväll blev jag inringd till jobbet, det var krisigt! Fullt på avdelningen, 24 patienter, tre extra inringda för det var massa sjuka.. Undra varför?
Anyhow, jag tänkte visa er lite hur min lägenhet ser ut at the moment:
The Kitchen:

Mitt underbara köksbord från Ikea, I Love it!
 
Le Bedrooom:

 
Badrummet:

Badrummet är egentligen den tråkigaste delen av lägenheten, men ett duschdraperi med hela texten till "Singing in the Rain" muntrar verkligen upp!
 
Hallen:
 
Vardagsrummet:

Put your favorite dress on girl, cause I'm gonna rock your world!

Nu sitter jag här vid fönstre i köket i min nya lägenhet, med en kopp kaffe och resterna av gårdagens godispåse och tittar ut över Torsgaran i Huskvarna! Sjukt bra känsla! Nog för att vi bara flyttat möblerna och en hel del saker kvar i gamla lägenheten så har jag massor att packa upp och få ordning på! 
Egentligen känner jag att "nedervåningen", alltså köket och sovrummet är nog med utrymme.. men nej jag har en hel övervåning till att fylla ut och bebo mig på! Detta är galet!
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med övervåningen... innna jag fick nyckeln så tänkte jag att jag ska ha som den förra hyresgästen haft.. men när jag nu sett hela rummet utan möbler blir jag fundersam... det finns tusen möjligheter i det rummet, vilken passar MIG?!
Jag får se vad jag gör med de möbler jag har nu.. för tillfället har jag verkligen inte råd att köpa massa nytt.. som jag egentligen skulle vilja. 
Men en liten hörna för min massagebänk har jag tänkt mig och sen ska jag köpa mig en Expedit-hylla från Ikea och fylla med diverse saker, en TV-hörna har jag även tänkt mig och någon slags plugghörna.
Ett nytt köksbord från Ikea har jag även spanat på..
 
Sjujäklar vilken trappa jag har att bära möbler i, eller ja, den andra trappan var rentutsagt förjävlig att få upp soffan uppför.. 
Jag har ju två trappor, när man går in på första våning, eller bottenplanet, så är det direkt en trappa upp, där är hallen, en balkong, sen vidare in är kök, badrum och sovrum. En till trappa upp är vardagsrummet, detta är typ vinden, med snetak och rörstock mitt i rummet. Trägolv/parkett genom hela lägenheten. Utsikt över vättern på ena sidan och vid köket går gatan precis utanför. Det är en stor villa med fyra lägenheter, så jag har tre grannar nu! 
 
Det enda jag är orolig över är att jag ska störa grannarna med min musik.. innan vet jag att de andra inte tar hänsyn till sina grannar så jag har inte heller gjort det.. men nu sägs det att det är rätt lyhört här i huset, och jag som älskar att spela musik och sjunga med för full halls.. jag får väl gå och förvarna dem.
 
Jag träffade förresten en av grannarna när vi höll på att bära möbler, inte den som bor närmast mig, det är ett par som har ett barn, jättesöt, såg snabbt bara i fönstret när mannen vinkade åt mig med barnet i famnen, såg inte om det var en flicka eller pojke.. Men hon verkade trevlig i alla fall och hälade mig välkommen! 
Hörde att de ville bjuda in mig på fika... men det får vänta ett tag, nu måste jag komma i ordning lite.. möblera, packa upp...
JA OOOH så många fantasier och möjligheter i mitt huvud och liv, jag vet inte ens vart jag ska börja!
Jag kanske ska börja med att gå till Willy:s och handla lite till mitt nya hem :)
 

RSS 2.0