KAOZAR!

Ja i både i mitt huvud och i mitt hem kaozar jag för tillfället!
Jag har småplockat lite här och lite där i veckan som gått, har inte hunnit så mycket för har jobbat en del och så får man inte glömma av att plugga lite också
Pluggade lite på Matilda i söndags, hon fick en behandling med taktil beröring på rygg, händer och fötter. Denna form av plugg är det inga problem att plugga järnet på ju :)
 
Men det ekar mer och mer här i min lilla lya och det blir mer och mer klart för mig att jag inte kommer spendera så många fler nätter i min lägenhet. Fick klart att jag ska få nycklarna och tillgång till lägenheten imorgon kväll och själva flyttandet börjar på fredag då lite möbler och släpkärra kommer från skövde för att flytta alla stora saker, och sen på lördag tar vi allt annat med bilen. 
Fastligt vad saker man hittar i gömmorna när man ska packa.. Jag har ju fan bara 25 kvm och ändå har jag lyckats samla på mig en hel del skit. 
Hittade även mina unerbara örhängen jag trodde jag tappat för gott som jag köpte i Berlin i somras, men de låg i min badväska.. HEJ LILLA VÄNNER, VAD JAG SAKNAT ER! 
De två kommande dagarna kommer jag spendera i skolan eller annan stans så det är inte mycket kvar nu! 
Igår när jag tänkte att jag skulle börja packa på RIKTIGT, satte jag mit på golvet bredvid skåpet med alla burkar osv och bara rev ut det.. hög, underbar musik i högtalarna(måste köpa nya btw, ny lägenhet=nytt ljud!) sjunger högljutt med och det är bara ett under att jag hör när telefonen ringer..
Linnéa: "Hej vad gör du?"
Jag: "Jag kaozar"
Linnéa: "jaha.."
 
Självklart har jag gjort en spellista på spotify: Flytt!
Så här kan ni höra vilka låtar jag rockar loss till samtidigt som jag packar, bland annat är det denna nyfunna favoritlåten: 

Flerstegsmodell för bra sovrutiner

Steg ett: Bestäm vilken tid du ska gå upp nästa dag
Steg två: Ställ klockan på tiden du vill gå upp
Steg tre: Ställ klockan med tio minuters mellanrum fram till det klockslaget du FAKTISKT går upp
Steg fyra: Ställ även klockan på tio minuter innan du ska vara iväg så du inte missar bussen
Steg fem: Ät minst två timmar innan så att när du väl lagt dig för att försöka sova inte börjar känna magen kurra och du måste förstöra tröttheten som snart tänkte övergå i sömn
Steg sex: Gå på toa innan du lägger dig i sängen
Steg sju: Ha även en vattenflaska brevid sängen ifall du blir törstig
Steg åtta: Avsluta samtalen i facebook-chatten
Steg nio: Stäng alla internetsidor på datorn
Steg tio: Stäng av datorn
Steg elva: Lägg dig i sängen
Steg tolv: Sätt på ett avsnitt på en serie du sett flera gånger och egentligen vet vad varje avsnitt handlar om
Steg tretton: Spela lite spel på mobilen
Steg fjorton: Fortsätt konversationerna på facebook-chatten i mobilen
Steg femton: Stör dig på att folk svarar så fort när du samtidig spelar quiz-kampen med allt för många samtidigt
Steg sexton: Bestäm hur många avsnitt du ska se innan du somnar
Steg sjutton: Sätt tv-n på sömntimer på till avsnittet är slut
Steg arton: Släck sänglampan
Steg nitton: Lägg ifrån dig mobilen
Steg tjugo: Titta på serien
Steg tjugoett: Svara i mobilen för dina föräldrar kan du inte strunta i
Steg tjugotvå: Sätt tvn på ny sovtimer
Steg tjugotre: Avsluta inte facebook-chatten utan få folk att tro att du är online fast du bara struntar i att svara för att du kan
Steg tjugofyra: Stör dig på grannarna som umgås(läs:festar högljutt) i gemenskapsrummet precis utanför din dörr(läs:de är i hallen)
Steg tjugofem: Stör dig på att du faktiskt inte valde att bli rökare, men ändå får gratis lungsjukdom för dina givmilda grannar som röker utanför fönstret
Steg tjugosex: Stördig på att grannarna ovanför oväntat får ett infall att börja steppdansa mitt i natten
Steg tjugosju: Stör dig på att klockan tickar för högt
Steg tjugoåtta: Stör dig på att det är för varmt täcke
Steg tjugonio: Stör dig på att du inte kan hitta en bekväm liggställning
Steg trettio: Stör dig på att det är för tyst..
Steg trettioett: Stör dig på att väckarklockan ringer så fördjävla tidigt!
 
Jao.. sometimes you just goes nuts!!

Dagens bussresa

Vill bara berätta om en liten egentligen obetydlig sak som hände på bussen när jag hade varit och handlat tidigare idag.
Hamnade på en fyrasits med en äldre dam som direkt börjar prata med mig om både det ena och det andra. Hur bussarna kör i stan, att tidtabellerna inte stämmer, att hon fick "slänga sig på bussen" förut för att hinna med den, hoppas inte detta fryser på bara då blir det fördjävligt rentutsagt, jag har väskan full med guldpengar- alltså choklad-guld-pengar, de går att öppna i skåran i kanten, ät nu, DÄR öppnar du den(!!), var den god, jag har massa barnbarn hemma som älskar dom där, nu känner man ingen på bussen längre när de byggt så mycket nytt här på gräshagen, bara främlingar och ingen av dom vill prata med en, nej nu ska jag av här, jasså du skulle också av här, hejdå nu såg jag en annan jag känner, trevligt att träffas, vi ses på bussen en annan dag.... :D
Ja jag kan bara säga att efter den bussresan hade jag ett stort leende på läpparna och humöret har varit på topp sedan dess!
Ibland får man tillbaka tron på mänskligheten totalt! Tack du random dam på bussen! 
 
Flyttpackar, Cowboy-style!

Åter otålig tjej!

Väggarna är nu nästintill lika kala och tråkiga som när jag flyttade in, bara dubbla alla hål.
Jag vet inte varför jag började just med att ta ner allt från väggarna? När det ändå är 11 dagar kvar till nycklarna kan hämtas ut och jag blir officiellt Huskvarnabo! 
Vart ska man börja när man är så otålig!? 
Så jag började att plocka ur mina skåp över sängen härom dagen och försökte sakta men säkert klura ut hur flyttkartongerna ska sättas ihop.
Inte för att jag är otecknisk av mig, jag kan klura ut det mesta, utan för att jag är något uppspelt att det är första gången jag sätter ihop flyttkartonger, att jag har ett liv att plocka ner i kartonger, att jag ska flytta till min andra egna lägenhet! 
Och nu är även väggarna konstigt tomma, och kommer fortsätta vara det resten av mina 11 dagar i min första lägenhet. 
Idag har mina föräldrar varit här och vi kikade på Ikea, dels för att de ville få lite idéer till köket som de precis börjat renovera och jag som bara vill provsitta alla dyra soffor jag vet att jag aldrig kommer kunna köpa, och hittade ett fint köksbord! samt även några andra saker som kommer passa i lägenheten :)
SNÄLLA TIDEN, SKYNDA PÅ! 

On the top of the world!

De senaste dagarna har varit sjukligt konstigt bra!!
Helgens med dennes planer om att titta på Martinas innebandymatch i huskvarna med Linnéa, Charlotte och Andrea. Melodifestivalsmys(läs: dryck och matlagning) som förvandlades till tokig signgstar- kamp med Linnéa, Ida, Anna och Ellinore som sedan blev utgång och tokdans (♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥) med även Andrea som vi hittade på stan tillsammans med Charlotte, men Challe ville inte dansa :/ 
Söndagen latade jag mig och knallade ner till Idrottshuset för att titta på när min bror dömde smålandsderby i nya arenan(vilken är awesome btw). 
Igår var jag så sjuuuuuukt nervös så jag höll på att skita ner mig flera gånger om! 
Jag skulle gå mitt första kvällspass (visserligen brevidgång då) som Sjuksköterska!!!! 
Det var så jag fick tvinga i mig lunchen innan jag satte av mot bussen till sjukhuset. 
Men det har gått relativt bra! Jag har verkligen fått sätta mig in i det, och visst är det mycket som jag ska lära mig såhär i början och ha koll på men jag tycker ändå att jag klarar av det och man måste ju för i helvete få vara ny!!! 
Det känns helt okej efter ett kvälls och ett dagpass. 
Två arbetspass där det inte står på min namnskylt att jag är Sjuksköterskestudent, utan jag är Sjuksköterska. Två pass där jag får ha nyckeln med tillhörande kedja i den lilla tyghaken att sätta fast i och skramla i fickan. Två pass som jag signerar läkemedel och skriver anteckningar i Cosmic. Två passs där jag fått betalt! 
Ja, ni fattar grejen!
 
Det känns inte längre så omöjligt att klara av! 
Det känns hur sjukt som helst! Så fruktansvärt skrämmande samtidigt som det är så kul och skönt att äntligen få ta bort studentskylten!
 
 
Denna låten förklarar nog bäst just nu hur det känns!

RSS 2.0