Thank God It's Friday!!!

Fredag och guuud så jag längtat efter en ledig helg!! Fy sjutton!
Mina föräldrar togs sig till Jönköping för lite fredagsmys, och tillslut hamnade vi på m/s Saltkråkan som serverade buffé i hamnen! Smaskigt!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reflektionsprocess..

Ibland känner jag mig lite trött, på vad livet kan ställa till med och göra sig komplicerad i min vardag och irritera mig.
 
Nu börjar det bli så att dagarna flyter in i varandra och inte har någon koll på när det är måndag och när det är fredag.. Nu börjar det bli så att mina kollegor börjar gilla mig och intressera sig mer om mig som person och inte att jag är undersköterska på avdelningen. Börjar känna mig som en i gänget!
 
Planer som blivit pankaka blir till nya. En bakjour på Skara Sommarland blev till en myskväll med föräldrarna och en träff med Maria. Inte att klaga på det heller :)
 
Börjar närma sig en liten tripp till gbg om några veckor!
Wunderbahr!
 
Ja lite tankar i mitt huvud just nu..

I'm Ready To Go!

Denna lediga dag har varit perfekt!! Vaknade kl 11, utan väckarklocka!!
Funderade på vad som skulle få fylla upp resten av min förmiddag/lunch. Om det skulle vara musik ifrån mobilen, datorn, radion (väldigt olika skillnader dem emellan!!), TVn eller om jag helt enkelt skulle dyka ner i boken igen.. Men jag tänkte att jag ändå måste diska och dona lite så det blev lite bakgrundssällskap med "7 th Heaven" på kanal 5.
 
Väldigt fint väder, trots att det var väntat lite molnigt och lite skurar under dagen var solen framme och värmde rätt skönt på min cykeltur ner till stan för att träffa Viktoria för en get-together och fika som landade på Bageriet med ustikt över Munksjön och slaget om den goda kanelbullen med småfåglarna! Vi vann den fajten kan jag meddela! Det känns som om det var mer än två veckor sedan vi cyklade runt på Visingsö och sedan sa hejdå en efter en med lite mer tårar i ögonen efter varje farväl.
Men det var väldigt skönt att få prata av sig med Viktoria om livet och sedan fick jag ritat en liten karta på en servett om vart hon egentligen bor.. jag blev lite förvirrad efter min och Mayas resa till Ullared, där jag tyckte vi åkte förbi Viktorias hem ett antal gånger, så var tvungen att få lite klarhet i detta..
En tur runt stans affärer för att försöka hitta superlim och vanliga plastiga flip-flop, vilket resulterade i en underbar te-kopp och två stickade tröjor från Indiska. Livet ♥
 
Men sen skärpte vi till oss och Viktoria sade hejdå på den numera döpta RB= Russel Bridge och jag hittade faktiskt superlim på Hemköp! Tjoho!! Nu kan jag lima ihop mitt liv igen ;)
 
Imorgon blir det en kväll på avdelningen och jag känner att jag vilat upp mig och har startat om efter helgen som sög krafterna ur mig. I'm Ready To Go!
 
Jag och Viktoria provar klänningar på Indiska, min var lite väl tantig för min smak.. hade nog klippt av ärmarna och kortat den liten.. här har jag mina shorts på under, mina låånga.. Viktoria däremot rockade sin klänning och ångesten infann sig i hennes plånbok. That's life!
 
 

Someone else can come and save me from myself..

Jag överlevde! Jovisst, dramatisera det hela lite mer.. men igår kände jag mig nästintill ett kolli när jag tillslut kommit hem och lagt mig i soffan.. Idag nästintill slängde kvällspersonalen iväg mig tidigare för att jag skulle gå hem från jobbet.. så kom iväg en halvtimme tidigare än jag skulle gjort.. men eftersom det bestämt sig för att regna hela dagen så fick jag ta på mig mina halvtorra kläder och jacka för att trampa iväg hemmåt i regnet.. Och påtal om regnjacka så ska jag klaga lite över min fjällräven jacka.. i vilken jag blir totalt dyblöt i när jag cyklar i duggregnet som varit några dagar när jag cyklat antingen till eller från jobbet.. Så jag har faktiskt återgått till min gamla regnjacka som visserligen inte släpper igenom någon luft så jag blir totalt genomsvettig när jag cyklar i den, men den håller då även tätt utifrån.
Imorse var jag visserligen något mer utvilad än i lördags, jag slocknade halv tio igår kväll, men jag kände ändå inte för att kliva upp ur sängen och ut i regnet.. men när jag väl kommit till avd så trängdes den känslan bort.. kändes konstigt att inte vara ensam undersköterska på avd och ha ansvar för alla sysslor själv.. så det blev ett väldigt lugnt pass, tills de sparkade iväg mig hemmåt :)
Det jag tänker på nu när jag är som tröttast i huvud och kropp är alla dessa goa pengar jag tjänat på midsommarhelgen!! Scaduuuch!
 
Denna låten har gått i mitt huvud hela dagen, en gammal goding.
Linkin Park - Leave out all the rest

I'll make it through

Supertrevlig helg i Skövde, gjorde ett försök med mobilinlägg, eftersom det nu ska fungera på min lilla mobil efter att jag får prova på denna nya blogg-funktionen.. men internetuppkopplingen till min mobil bröts och inlägget som nästan var färdigt försvan.. Sometimess life bites you in the behind..
 
Men en planerad övernattning med mys och reseplanering hos sandra blev till en härlig spontan danskväll med skottar i kilt och återfunnen halloweenkompis!
Resan blev bokad dagen efter och när alla strul med betalningar osv blev lösta kunde vi skutta omkring och skrika: "VISKATILLBERLIN!! VISKATILLBERLIN!!! VISKATILLBERLIN!!!!"
Lika härlig känsla som när vi hade bokat Londonresan förra året..
Nu har vi även bokat in oss på ett av de finaste hotellen, femstjärniga Radisson Blu Hotell! Lyxigt ska det va!
 
När jag väl kom hem så var det bäddat för handboll och fotboll med bröderna och far som absolut skulle ha lite godis från Sigge's (läses 3 kg godis) och för mycket godis istället för mat började jag må illa, som ett brev på posten.. Men när jag hämtat mamma från kvällsjobbet ordnade det upp sig när vi slängde igång elgrillen på altanen och fick i mig lite flintastek :)
 
I söndags var det en seg deg dag med pappa på uteplatsen växelvis altanen i takt med att solen gick i moln och småskurarna kom, med ungefär 15 minuters intervaller. När eftermiddagen kom och vädret stabiliserade sig något gick jag för att träffa Amina för en promenad och sen en kaffe på Pim's, och tillslut en pinball match på pappas lilla skötebarn. Ett flipperspel från 50- talet som han rustat upp och faktiskt fått till att fungera mer än hyfsat!!
 
Igår fick jag skjuts ner till Jönköping av pappa och även utnyttjade bilen med ett besök på Maxi innan jag skulle iväg för kvällsjobb!
 
Idag har det varit sista inskolningsdagen, så från och med imorgon står jag på egna ben! Det känns relativt bra ändå för att ha varit så rörigt i huvudet som det faktiskt varit.. De får helt enkelt ha överseende för att jag kan vara lite förvirrad och inte hitta överallt, det är fan till en stor labyrint länssjukhuset Ryhov ska jag säga er!!
Fy sjutton!
Något jag märker mer och mer för varje dag på Ögon/Öron avdelningen är att mina kollegor verkar vara väldigt besatta av bantning och "får inte äta det" och GI och hejdå till allt som verkar heta livsnjutning och unna sig i livet.. Jag bara skakar på huvudet åt dem när de börjar prata bantning och bikinikropp och beach-vilket-år-det-än-är.. Fan! 
Ät bra och rör på dig!! Mer än så är det inte! OCH PUNKT SLUT!!
 
Midsommarhelgen kommer jag spendera på denna avdelning som enda undersköterska, med lördag och söndag med monsterpassen 7-17.. den som lever får se hur jag mår efter det.. men jag hoppas evinnerligt att alla jönköpingsbor ger fan i att slå sönder käkar, petar i ögon med främmande föremål, hoppar/ramlar och bryter ansiktet denna helgen.. för erat eget bästa alltså..
 
Såja.. nu har jag skrivit av mig lite.. vid dethär laget har ni väl alla tröttnat på mitt tjat.. men det är mitt liv.. deal with it!
 
PÖSS!!

Snabbinlägg- natti natti!

Nu när jag ändå blivit utvald av Blogg.se att vara testperson av ett nytt system så provar jag väl på funktionen snabbinlägg.
Precis hemkommen efter en rolig kväll på jobbet och Marie har verkligen huvud för humor! Kanske går lite väl långt ibland, men det håller ändå stämningen på topp för min del iaf! Längtar till imorgon och till Skövde!
Jag måste nog göra Matilda besviken genom att faktiskt inte börja på någon av hennes böcker utan läsa färdigt en av de två påbörjade böckerna jag har liggandes och väntar på mig!
100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann väntar på mig bredvid sängen.. det blir den de sista timmarna idag, imorgon upp tidigt för sista dagen på jobbet för denna veckan! Härligt!!

PÖSS PÖSS!!!

It's part of my chemistry, it's this Jealousy..

Då var jag tre dagar in på denna veckans introduktion, två kvar och sen bär det iväg mot Skaraborg och Skövde!!
Kom på att det var ett tag sen jag åkte dit, närmare bestämt fyra veckor sedan.
Det är ungefär vad som brukar kännas lagom, en gång i månaden. Men nu under sommaren kommer det nog bli lite oftare eftersom många av mina vänner i Jönköping åkt här ifrån under sommaren.

Men introduktionen går fint och visserligen tar det lite tid att anpassa sig till den nya arbetsplatsen, rutinerna, synsättet, arbetskollergorna osv.. Men det tar sig :) Måste sluta jämföra med Neuro/Rehab så kommer det bli fint!!
Saknar min lilla familj där en aning.. när jag ser vissa likheter hos några kollegor på Ögon/Öron som på Neuro/Rehab till exempel.. det finns en kopia av Marie!!

I Måndags cyklade jag runt hela stan kändes det som efter jobbet.. jag var på jakt efter nya jobb-skor nämligen.. och tänkte att det finns väl på A6.. men utbudet var väldigt tunnt.. så efter att ha gått igenom hela A6 fick jag fint cykla ner till Centrum ändå.  Där fann jag de nya skorna! ÅH GUD SÅ SKÖNT MED HELA SKOR!!!
Mina gamla har jag haft sedan första praktiken på gymnasiet, vilket är för 5 år sedan.. Har inte använt dom konstant i 5 år, utan vid praktikperioder och sommarjobb.. men nu var det stora hål i sulan och det känns väldigt fort i både ben och fötter att nya skor behövs när man jobbar i vården... springer flera mil per dag ungefär..
Sen gick diskussionen på jobbet om fotbollen.. denna fotboll.. urk.. NEJ JAG SKA INTE SE PÅ MATCHEN, JAG GILLAR INTE FOTBOLL....
vad gjorde jag då? Jofan klart såg jag på matchen, tillsammans med Linnea då och inte ensam :)
Kändes väldigt bra att ha gjort ett klart uttalande att jag INTE GILLAR FOTBOLL och så går jag och ser den ändå, haha.. ja där sa jag emot mig själv!
Mycket trevligt med sällskap även efter en lång arbetsdag!
Och med detta vill jag även påminna Linnea att nu har jag TVÅ bilder att utföra utpressning på dig med ;) mohahah!

Men nu längtar jag till helgen när jag ska träffa familj och vänner!!
Kjöss på er!

They'll give ya Beauty

Skolavslutnings utflykt med Bakjouren igår till Gränna/Visingsö och idag roadtrip med Maya till Gekås, Ullared!

En helt perfekt avslutning på terminen med underbara vänner tog fart en timme tidigare än planerat..
Denna sista kursen har det varit Annika-teflonpannan-Strand, som inte har koll på någonting! Frågar gång på gång, när ska det vara inne, när börjar vi imorgon och vart ska vi vara då, när kommer bussen, när åker bussen, när ska vi ses osv.. Tror även Sandra märkt av denna förvirring i frågan om hennes soffa...
Men denna förvirring fortsatte även igår då jag tog fel på en hel timme, men åt rätt håll, förtidigt tog min dag fart mot Österängen och Marias hem i förvirring att mina andra vänner inte dök upp på bussen som bestämt.. men insåg snart att det var jag som var tidig, inte de som missat bussen. Så kan det gå. Men eftersom det var en sån underbar morgon med solen i ögonen gjorde det mig faktiskt ingenting. Klev av bussen några hållplatser tidigare och tog mig en promenad till en bänk i solen och filosoferade tills de andra anlände.
Mysiga minnen när vi kom fram till Gränna, åkte över med färjan till Visingsö och hyrde Cyklar för att trampa oss runt på ön.
Efter några felcyklingar och antal smakprov på insekter tog vi oss runt södra halvan av ön, sen var vi så trötta så vi åkte tillbaka för att strosa i Gränna.
Självklart var vi tvungna att gå och se polkagristillverkning, så varför inte hos Värdlsmästarna? Polkapojkarna bjöd även på varm polkagris för smakprov. nom nom ;)
Hängde på Röda Korsets second hand medan Viktoria gick igenom halva bokhyllan..
Matilda som skulle hem till Vadstena lämnade vi i Gränna som skulle hoppa på bussen dit, Maria vinkade vi åt på Österängen och sist blev det hejdå till Viktoria på Juneporten..
Det kändes obeskrivligt tomt när jag kom innanför dörren till min lägenhet och kände mig något apatisk i några timmar..
Känns konstigt tomt att inte få träffa dessa tre underbara människor varje dag nu under sommaren!
Känner mig något ensam när alla åker åt varsitt håll och jag blir ensam kvar..
Men självklart har jag fler vänner här i Jönköping!!! (har inte glömt av er!!)
Men det känns så konstigt bara..



Idag följde jag med Maya till Gekås för att hon skulle köpa Wonderbaums till insparken i höst..  102 stycken(51 aprikos, 51 vanilj).. men som den fördömda affär gekås är så kom vi ut med betydligt mycket mer än så! Jag skulle få tag i en pärm, register och en ev tv-toffla till pappas födelsedag. Pärm och register hittade jag, däremot fann jag en hel del användbara ting som jag faktiskt inte ångrar att jag fick med mig hem!
Imorgon ska jag ut och leta jobb-skor på stan med Maya innan hon packar och åker tillbaka till Skövde.


Ångrar INTE att jag köpte hela utgåvan av de 8 Harry Potter filmerna!! ♥

Every. tear. drop. is. a. water. fall.

maybe i'm in the black, maybe i'm on my knees, maybe i'm in the gap between the two trapezes..

Den ständiga grubblaren.


Kick it up a notch

Tänkte chocka mina läsare med ännu ett inlägg, tredje på två dagar! DET NI!
Men jag har idag haft intro på mitt ANDRA sommarjobb! Nämligen detta:



Lånade halva Matildas bokhylla på sommarunderhållning då jag kommer spendera den ensam i min lägenhet och alla hemma hos sig i sina respektive städer. Dags att börja snart då.. Men detta är ett axplock av vad Matilda anser att man bara ska ha läst:

8 böcker av Katarina von Bredow,
De 4 Twillight- böckerna,
Linas kvällsbok 1 och 2.
Totalt 14 böcker.

I vanliga fall brukar jag ha 1 sommarbok.. möjligtvis 2.. men detta blir ju en sommar som ingen annan!

Om ni undrar har jag mer planer än att sitta med huvudet i en bok när jag inte jobbar faktiskt!
Men några är rätt diffusa och oplanerade och finns bara som en intervention i bakhuvudet..
De innefattar besök i bla Skövde, Vadstena, Göteborg och Berlin!

Det slår mig då och då under dagarna att om ett år exakt komme jag vara färdig legitimerad Sjuksköterska med en kandidatexamen i Omvårdnad.. Det låter rätt sjukt när man hör det på det sättet! Ogreppbart! Då är det äntligen dags för mig att komma ut i arbetslivet på riktigt! Inte bara över sommaren som innan. Spännande!!

Nu är det en dag till tentan och nationaldagen kommer spenderas på 11 våning på hälso!
Efter denna kursen känns inte C-uppsatsen längre som ett farligt monster som vill bita mig i både benet och armen, utan en liten hund jag kan leka med och skutta över en äng med! Jag och Viktoria ska spåna på syfte och riktning på denna hund över sommaren och sen får vi hoppas att vi får en vettig handledare! Men detta kommer bli skitbra!!

Tack för mej, hej!

Get back up!

En del har påpekat så har jag varit väldigt frånvarande här på bloggen, that's true!
Men ibland försvinner inspirationen helt enkelt.
Förra inlägget påbörjade jag förra lördagen då jag inväntade Maya som jag skulle grilla och glo på eurovision med, men så laggade internet så jag gav upp.

Denna helgen har jag haft bredvidgång på Ryhov. Det har varit väldigt blandade känslor och uppfattningar men hoppas helheten blir bra!

Igår var det en snabb sväng för att joina en stund på Rix Fm festival på A6 med Madilta och Linnea, supertrevligt!

I eftermiddags kom min mor och far hit med både mat och efterrätt! Efter min helg med tidiga morgonar och stresscykling genom staden var det väldigt skönt att bli ompysslad en liten stund!


Bjuder på VFU-Collaget av "Dagens Lynch-bild" med mig och Matilda!
Detta piggade verkligen upp i de lååånga dagarna!

Nu ska jag försöka läsa Revolt och ev se BB-finalen! Over and out!

Vår-potpourri

Har en enorm hög med härliga vårbilder som jag tänkte dela med mig av:





















Titanic 3D


















RSS 2.0