We found a way to live the dream until we die!

Söndag hela veckan har det varit i min hjärna.
Nu när praktiken avslutades förra söndagen efter väldigt intensiva två sista veckor och avslutad C-uppsats kände jag mig nästintill utpumpad och visste inte riktigt hur jag går till väga när jag ska plugga en vanlig kurs igen?!
 
Så jag anser mig själv ha tagit den passerade veckan som en vilovecka efter hela höstens förvirring, bipoläritet, glädjerus, ångest, praktik osv... 
Imorgon tar jag tag i livet igen det har jag lovat mig själv :) 
Veckan har varit skön med introduktion på en distanskurs på kvartsfart samt intro på taktil beröring på halvfart, kontraktskrivande av ny lägenhet, inlämnandet av slutgiltliga uppsatsen, showtime-uppstart och emellan där umgåtts med massa underbara vänner ♥
Jag kände i fredags redan att jag fick en sån "jag har så underbara människor i mitt liv att jag inte kan hantera det"- känsla. Och sen fortsatte ju helgen i samma anda..
Jag och Linnea har även fixat våran egna spellista med låtarna som helt enkelt är bäst och vi älskar: Leftover wine/No judging
 
A great hair-day!
 
En del av vardagsrummet i min blivande lägenhet! ♥
 
Jag och Linnea bakade kakor till Showtime i onsdags.. det såg ut som skit men smakade himmel!
 
Ikväll har jag och Ida övat lite taktil beröring på varandra och fick även en kopp the och samtalsterapi på samma gång! 
 
"They say you're a freak when we're having fun
Say you must be high when we're spreading love
But we're just living life and we never stop
We got the world..."

Otålig tjej!

Satt och tittade på Outisders på Kanal 5 där det idag handlar om tvångstankar och tvångshandlingar... 
Jag tror jag får magsår bara av att titta på det! Visserligen kan jag ha lite konstiga vanor för mig men tack och lov att jag inte har tagit det så långt! Jag var tvungen att stänga av!
 
I övrigt har jag haft en sjukligt bra dag med humöret på topp! 
Hela slutliga uppsatsen är inlämnad, skrivit ut lite småsaker till nästa kurser och även lämnat in bedömningar från praktiken. Fick även en toppennyhet att jag i sommar kommer jobba tillsammans med Maria! :D
Sen blev man inbjuden till en fest i huset av en random granne som jag hälsat på typ en gång när jag inte ville vara med och festa för att jag hade praktik nästa dag.. Blev så chockad i skolan idag när han haffade mig i korridoren och sa "Hej Grannen!".. Det enda jag tänkte "vem fan är du? bor vi i samma hus?" 
 
Men just nu idag och ikväll har jag inte pluggat något alls. Sjukt skönt! Och sen kan det vara så att jag är sjukt pirrig och nervös och fruktansvärt OTÅLIG! 
På onsdag ska jag träffa min eventuella blivande hyresvärd i min eventuella nya lägenhet! ÅHH!
GE MIG ONSDAG!!
Kan inte koncentrera mig!


Super freak!

 
Har precis på förmiddagen nu tittat på en sån underbar film, Pitch Perfect!
JA jag är Musikfreak! SO what!? I'm Happy about it :D
 
 
 

Life as we know it!

Ja jag vet egentligen inte om jag vågar skriva detta men jag känner ändå att jag är så pass säker på att det kommer fungera så jag chansar och kör ändå! 
 
Jag var ju på visning på en lägenhet i måndags. 
Sjujäklar vilken lägenhet!
En två-vånings lägenhet med balkong på 80 kvm i huskvarna!
Första reaktionen: jag kommer drunkna här!
Den känns enorm jämfört med mina knappa 25 kvm! 
 
Fick en jättebra känsla i magen när jag var där och tittade med Linnea!
Så nu gäller det bara för hyresvärden att godkänna mig!!
 
Och jobbet är kirrat för sommaren! Grymt vad de är desperata efter folk! Jag har inte fattat det innan men det är verkligen brist på folk! Jag har fått sms både från Ryhov och Värnamo där de gör reklam för att jobba i sommar.. Ett sms!? Hur fick de tag i mitt nummer liksom?
Men jag är redan bunden fram till augusti, papprerna är inte påskrivna än men det kommer de bli vill jag lova! 
De vill att jag börjar redan i februari att gå bredvid! 
 
Allting jag oroat mig för under hösten, "vart ska jag bo och vart ska jag jobba?" har nu löst sig på typ en månad! GALET! 
Nu är det bara att se till så jag klarar den sista terminen!! 
SEN JÄVLAR SKA JAG ROCKA LIVET!
 
WOOOP WOOOOP!!!!!

När du står på toppen och tittar ner och det är ljust vart än du ser, när du har vunnit, Kom ihåg mig då!

Ja det är ju bra lustigt. Inte för att jag bryr mig om hur många läsare jag har, men varför är det så att när jag inte skriver alls eller väldigt sällan så har jag fler läsare än när jag skriver ofta? Jag fann ingen logik alls i det.
Men som sagt så är det inte tusentals läsare jag är ute efter
 
Fredagens opponeringsdag var en nervpers, men såhär i efterhand gick det ändå som smort!
Jag var enna nervös inför att opponera på Linnea och Charlotte.. eller inte för att det var dom vi skulle opponera på, utan själva opponentskapet.. Fummel med papper och jag tappade bort mig i anteckningar.. men ett C fick vi likt förbaskat :) Jag och Vickan är ju ett bra tema ju! Hon väger upp mig när jag hänger upp mig!
När vi skulle försvara våran uppsats, det sista på fredag eftermiddag var det två stackare som satt och lyssnade på den malande och endast hackande skara studenter som opponerade på oss. 
Det enda positiva de kunde klämma ur sig var "ja, på denna delen har vi ingenting att kommentera..." Har ni hört talas om konstruktiv kritik? Sen att de drog över på tiden med en halvtimme var ju bara grädden på moset..
Sen att även vår handledare har missat massa saker både på våran och på den andra gruppen i handleningsgruppen är ju även det ett huvudämne i sig. 
Men examinatorn var på våran sida och det kändes väldigt skönt! 
Uppsatsen är GODKÄND!!
 
Sen på eftermiddagen kom Mamma och Pappa hit för att dela en fredagspizza och en film med mig! Så underbart att ha en myskväll med dem! 
 
Nu är det bara en vecka till på praktiken som ska avverkas och hoppas fanemej att målen är uppnådda nu.. jag gillar inte att hugga på folk.. men min handledare kan kännas lite torr ibland och rätt omöjlig att småprata med.. det blir lite spännt.. och henne ska jag sitta och äta lunch med i matsalen imorgon..? 
Bit ihop Annika!
Och nu ikväll skickade jag även in den "offentliga" jobbansökan, men jag vet ju redan att jag har jobbet kirrat!! WOHOOOO!
 
Längtar till imorgon eftermiddag också! Ska nämligen iväg och kolla på vad jag kan tro är min drömlägenhet! 
Mer info om det kommer, det vill jag lova!
Sen ska även Bakjouren förenas igen! Matilda och Maria har haft sin praktik i Eksjö! Och nu ska de tillbaka för opponering i veckan! 
Ska bli så härligt att få återse dem allihopa! 
 
Såe jag känner ändå att saker och ting flyter på rätt bra!
 

Now I'm causing a scene thinking you need a reason to smile

 
Ännu en bra dag på praktiken!! Det är galet hur vissa personer kan ha sån indirekt negativ påverkan på en, och så fort den personen är borta så försvinner allt det negativa och den tråkiga inställningen.. Poff!
Har idag gått med en solstråle till tjej på avdelningen och det har verkligen smittat av sig på mig! 
Så sjukt glad över att jag får gå med henne imorgon också nu när min handledare har ledigt..
 
Har för övrigt haft en liten nedvarvningskväll här ikväll.. Redan påvägen hem från praktiken kände jag att ögonlocken var tunga, och då var klockan runt kvart i fyra bara.. halvsov till en serie i två timmar, och sen när jag tänkte få lite fart på hjärnan och skriva ännu en sammanfattning till fredagens seminarium så känner jag bara hur det spänner i hela käken och nacken..Detta tänkte jag inte acceptera, så jag letade upp ett harmoniskt album på spotify, drog fram yogamattan och tände lite ljus..
Så fruktansvärt skönt!! 
Det borde göras oftare! 
 
Nu efter att ha skrivit en bit på sista sammanfattningen inför fredag så tänkte jag faktiskt gå och lägga mig för det är en dag på praktiken imorgon med!
Ja, jag bor där, och tänkte att snart ska jag även adressändra så jag får posten dit med så slipper jag åka hit och kolla den.. inte för att jag får så mycket post, men ändå för sakens skull!
 
Bjude er på den senaste tidens narkotika för mig.. Och ja, jag är Fun.-beroende!
 

I ain't feeling the pressure..

Sköt med ytterligare en sovmorgon idag, tror min kropp är så shockad över detta faktum att den tyckte att det passade med lite huvudverk såhär på förmiddagen :)
Inget som inte lite kaffe kan bota tänkte jag. Nu blir det en stor kopp kaffe tänkte jag, slängde i allt i kaffebryggaren.. när jag ska hälla upp blev det likförbannat en liten omgång som hamnade i koppen, men fan så mörkt det var.. Det visar sig att tre mått kaffe och vatten för två resulterar i väldigt starkt kaffe. just sayin..
 
Nu ska jag försöka läsa lite uppsatser så jag får min lilla lapp påskriven på fredag på examinationsseminariena! Fredag är dagen som gäller alltså, då vi går upp med vår uppsats och ska försvara den från allt ont i världen...? eller bara för responsen vi kan tänkas få :P
 

This boat may sink, but I'm not gonna rock it 'cause the sea doesn't know my name

Ny härlig musik i huvudet med för mig nyupptäckta "Passenger" som är nya poeten med texter skrivna speciellt för människor som jag som alltid smälter av. 

Ja tror jag har allt under kontroll för tillfället, fick lite panik häromdagen när jag upptäckte att fna jag har en uppgift som ska vara inne om två dagar som jag knappt börjat på, men det löste sig ganska bra ändå. Uppsatsen ska bli opponerad om en vecka, så nu ska jag sätta igång och läsa tre andras uppsatser för att ge respons och opponera jag med.. 
Idag hade jag även mittutvärdering på praktiken och visserligen hade jag inte uppnått alla mål, men jag har försökt komma in i rutiner osv för att känna mig hemma på avdelningen de första veckorna, så nu är det dags att jag får tillfällen att uppfylla målen. Fick idag fokusera helt på en patient och dennes smärttilstånd, vilket egentligen var lagom komplicerat, men det fick mig att få en liten mer helhetsbild i det stora pusslet man ska få ihop tillslut. En bra dag helt enkelt. 
 
Imorgon är det praktik igen som gäller, måste få ihop timmarna! Ligger lite back efter första veckans förkylning och nu Opponeringen nästa vecka...
Så det kommande två veckorna kommer jag bo på Ryhov och Geriatriken A, bara så ni vet. Kanske åker hem för att sova och äta lite...
 
Men än så länge i 2013 hänger livet med i svängarna, ingen nedgång ännu! Har börjat göra lite mindfullness övningar vilket jag tycker fungerar väldigt bra. Jag behöver verkligen stanna upp och vara i nuet ibland när jag gruvar ner mig i tankar och känslor.. Brukar göra en övning när jag ska somna där jag tänker igenom hela kroppen, hur den känns, fast man ligger stilla och blundar, med början i tårna. Jag brukar typ komma till knät innan jag hinner somna, så jag vet inte alls hur min överkropp känns, men om att jag somnar är resultatet av det så skiter jag nog faktiskt i hur överkroppen mår :P
 

Todays

Jag tror C-uppsatsen tog kål på mig! Orkar inte ens skriva en uppgift på 500-600 ord! Uppsatsen var så många ord att jag inte orkar räkna dem! 
Iaf, nytt år, nya tag, NU KÖÖÖÖÖR VIIIII!!! Eller.. JAG kör!
Dags att fokusera en liten stund till och sen blir det sova, imorgon är det ytterligare en dag på praktiken :D
 
 
Så sjukt mycket WORD på denna låten! <3

RSS 2.0