When you're happy like a fool: Let it take you over!

Jag vet inte riktigt varför jag gör ett inlägg.. mer bara för att berätta vad jag tänker på..
Vill ha helg, upptäckt att jag har en förkärlek för att dra i mina mer eller mindre osynliga skäggstrån runtom hakan, känner mig grymt understimulerad på praktiken, stör mig på VISSA saker.. eller egentligen bara EN person(en som inte kommer hamna i stalkerboken vill jag lova)! Jag vill bara sitta och spela felan på alla låtar jag har i huvudet men har ingen tid till det.. borde börja med alla VFU-uppgifter men sitter istället och slappar de få timmar jag kan innan jag måste lägga mig att sova eller gå till en buss..

Helgen blir fin iaf, det är något som är säkert!!!!


Bye bye!

And long after I've gone You'll still be humming along

And I will keep you in my mind the way you make love so fine
We may only have tonight, b
ut till the morning sun you're mine all mine
Play the music low and sway to the rhythm of love


Precis kollat in Glee 2.0 a.k.a. "SMASH", nya serien på tv3.. Så grymt bra!! Snyggingen från Pirates of Caribbean är med, inte mig emot!! Skönt nu när glee tagit 7 veckors uppehåll?!!?

Som ni kanske förstår börjar jag inte kvart i sju imrogon, utan ska gå kvällen i Vaggeryds Kommun. Som ssk inom äldrevården har man ansvar för en hel kommun kvällar och helger.. oopps! Hoppas inga dör pga mig säger jag bara!
Ska bli skönt att få gå själv med handledaren för första gången, eftersom det varit Calici på äldreboendet i Vaggeryd så frågade de om vi vågade gå kvällen imorgon, pga smittorisken.. men eftersom jag aldrig haft det, tror jag har den immuna genen för ingen i min familj har haft det så länge jag kan minnas, så tackade jag inte nej.
Skönt med lite sovmorgon iaf! Men det lär inte bli allt för länge eftersom jag ändå ska upp tidigt nästa morgon för ett dagpass igen.. urk... Life is life..

Här delar jag med mig av dagens buss/tåg-åkarlåt från min "Pendlar"-lista från spotify :)
Share and Care :)


Plaine White T's - Rhythm of Love

Life's too short to even care at all

Tänkte jag skulle sammanfatta helgen nu när jag ändå fortfarande känner att huvudet och kroppen är med i svängarna.. eller de väldigt utdragna kurvorna.. samesame

Det var otroligt skönt att vara ledig fredagen för att få sova ut ORDENTLIGT!!
snarkade nog redan runt 22 tiden i torsdags och vaknade första gången runt 8 nästa dag.. men låg och drog mig till 10 bara för att jag kunde :D
Sen rotade man igenom garderoben och lådorna för något vettigt att ha på sig till helgens aktiviteter... fick bli två gamla godingar :)
Far till Skövde och myser med mor och far!
Lördag var det dags för Theodors dop ute i Frösve kyrka, där jag spontant hängde på mamma och en gammal familjebekant på Fiolen, tillsammans med deras nyckelharpa och gitarr, på ett uppträdande. Spelade och sjöng visan "Det gåtfulla folket". Det blev rätt bra ändå tycker jag.
Sen var det full fräs tillbaka till Östermalm för där väntade förfest med gamla goda vänner och sen utgång, där man fick vara med om både det ena och det andra.. mer säger jag inte..
Söndagen blev en till början en väldigt bra bakisdag, klarade mig igenom familjemiddagen och kaffet men när jag skulle stressa iväg med tåget tillbaka till Jönköping var det som om någon hade en klubba med bokstäverna "BAKIS" på och slog till mig av bara den!! FYFAN vad illa jag mådde.. men det blev rätt okej efter att ha blundat och ignorerat omvärlden med musik i öronen tillsammans med min käre vattenflaska.

Inatt hade jag såna problem med att somna.. det var längesedan det var så illa! Hade räknat ut att jag skulle vara så trött/bakis så jag skulle somna fort, men det hade gått ut på resan tillbaka till Jönköping, så nu var jag ju pigg igen..
Jag vågade inte titta på klockan för att se hur få timmar sömn jag faktiskt fick.. Men upp kom jag imorses och konstigt pigg på bussen till Skillingaryd.. hmm...
Sedan stack jag tidigare från praktiken för att komma hem och sitta med uppgifter.. underbart att komma hem och det fortfarande är ljust!! Det är lite deprimerande när det är mörkt när man går hemmifrån och mörkt när man kommer hem..


Jag och Sandra i uttagskön.. min mobil och foton på fyllan är ingen bra kombo.. men ska det va så ska det va ;D


Sandra och Jag inne på Bogrens


Mamma och Pappa var barnvakter åt Theodor över natten.. Han var så sjukt söt här så kunde inte låta bli att fota!


Nyduschad och fräsh Annika sitte med 11-kaffet på altanen och mår bra i solen.. trodde hon...

"Suddenly my life doesn't seem such a waste"

Ja Praktiken är ett faktum, och jag har varken tid eller orken till att blogga nu under veckorna.. trots att jag känner för att skriva av mig emellanåt..

Detta kommer bli den läääääängsta praktiken någonsin.. Har varit där i 4 dagar nu, det känns som 4 veckor!
Och jag har har bara börjat!
Det är ett väldigt fint äldreboende, fina lägenheter för de boende, stora, rymliga med uteplats/balkong och aktiviteter och allt möjligt. Precis så som jag föreställt mig ett äldreboende men aldrig upplevt.. Har bara stött på de typiska demensboenden.. Här finns det visserligen dementa boende men de är inte i huvudsak dementa vilket är väldigt skönt!
Det roliga är att sköterskorna man går med tycker att det är så mycket att göra hela tiden, men det de anser vara mycket att göra känns som en väldigt bra dag på en vårdavdelning på ett sjukhus, så det är väldigt stora kontraster däremellan.
Jag och min parstudent (ja vi har samma handledare, så vi får typ dela lika på alla omläggningar och lindningar av ben osv..) har kommit på hur många olika projekt som ska kvalitetsutvecklas inom både vården i stort och äldrevården! Vi har även suttit en hel förmiddag och lindat varandras ben så vi ska bli säkra på tekniken..
Så fullt upp har vi!

Höjdpunkten på dagen är att sätta sig på bussen i cirka en timma och halvsova och lyssna på musik..
Tjoho, positiva Annika är igång här känner jag!

Går runt med olika låtar i huvudet på dagarna och här är en av dem jag fått efter helgens återupptäckt av Moulin Rouge:

Come what may -  Evan McGregor & Nicole Kidman

The battles are all inside your mind

Är som en zombie-varelse idag!
Tror min kropp förbereder sig hur det kommer kännas att gå upp vid fem inatt och sätta sig på en buss.. Varje dag i 5 veckors tid.. eller ja, kanske inte varje dag i 5 veckor.. men det är ungefär så det känns :P

Traskade ner till Willy:s för min efterlängtade godispåse!! FYFAN VAD GOTT!!
Första gången på länge jag ätit godis och inte mått illa efteråt!! Dels pga att jag ätit så mycket på en och samma gång, eller att jag ätit mat precis innan.. eller att jag bara ätit godis den dagen, inget annat.. eller att när jag väl satt mig att äta godiset kommit på att jag egentligen är mer sugen på chips..
Varför ska det alltid vara så?
När man gått och längtat efter godis i flera veckor och tillslut faller för frestelsen och köper det, så är man då inte längre sugen på godiset, utan just den där chipssorten som inte finns innanför mina 4 väggar?
Men detta i-lands problem kunde jag då undvika idag! HÄRLIGT!!

Igår kollade jag på Moulin Rouge lite från inspiration av Nataile från torsdagens Showtime där vi fick lära oss en kortis av en "Burlesque"-dans, ja från filmen! Vi diskuterade musikaler och jag drog fram korten om Hairspray och Fantomen på Operan, så drog Natalie fram Moulin Rouge..
Så var tvungen att kolla på den igår.. Hälften av filmen gör mig allmänt förvirrad och halft om halft huvudverk av detta virrvarr av färger, hoppande i platser och musiken.. Men sen börjar Ewan McGregor sjunga "Your Song" och man smälter!!!
Han även med ett litet telefonsamtal från föräldrarna och sen somna till just Burlesque!

Nu ska jag försöka förbereda inför morgondagen så mycket som möjligt utifall jag får bråttom iväg att det bara är att ta väskan och springa till bussen!


So long!!

Vad är det för dag idag?

Vad gör jag? Sitter vid datorn, nya glee låtarna på, Tvn på mute med skavlan som jag egentligen inte tittar på...
Jag har tenta imrogon, om mindre än 12 timmar.. jag har inte öppnat varken böcker eller antekningar på hela dagen och ändå känner jag ingen ångest..? Vad har hänt? Har jag blivit så arrogant att jag tror att jag kan det redan eller så bryr jag mig inte?
AhH!
Skyll mig själv får jag säga då..
Ska medvetet sätta igång senaste avsnittet av Grey's Anatomy och sen sova och ignorera att jag fortfarande inte har och inte heller kommer plugga något mer..

Det var tydligen fredag idag.. vadå fredag? Vad är det för något?
En egendag då man får göra precis vad man känner för? Det är min fredag iaf :)


Får små tårar i ögonen av denna "Cough Syrup - Glee Cast"

They don't know my head is a mess

"You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what I've been through like you do
And I was made for you
"


The Story - Sara Ramirez (Callie)

Sista dagen innan tentan sitter jag hemma och slappar?
Kanske dumt, men har suttit i skolan 8-16 en hel vecka nu och det var så otroligt skönt att bara sova ut!!
Ha min lediga-dag-rutin hemma.. vakna runt nio-tio tiden, slå på tvn och se på Grey's anatomy-reprisen och sen efter det ett gammalt "seventh heaven" avsnitt på femman och sen gå upp ur sängen och må toppen för jag har inte stressat iväg halv åtta och glömt hälften av alla saker hemma som matlådan eller böcker som väger flera kilon!
Men ändå är det tenta imorgon kl 8! Ska göra en liten nytto-runda här hemma, eftersom jag inte spenderat en hel dag hemma på två veckor så ser det ut som fan, och tvättkorgen är full! Ska ta mig en promenad ner till stan strax för att köpa buss/tågkort till praktiken som börjar på måndag och lite annat smått och gott..
Sen städa, tvätta(STRUMPOR!!), plugga och sen ladda för morgondagen!!
So long for now!
"This is the life"

Plugg-avbrott!!

Mitt i självstudierna sitter tar jag en paus och inväntar mor och far på Skype, men så länge kan jag uppdatera er om min helg i Vadstena, Matildas hemstad :)
Hon följde med mig hem till Skövde för cirkus en månad sen och vi han knappt med hälften av staden kändes det som.. Nu var det dags för Matilda.
Vadstena är en mycket mindre stad än Skövde och Jönköping är ännu större än Skövde såe.. ja ni kan tänka er skillnaden..
Det var en väldigt liten mysig stad som ligger aldeles perfekt vid Vättern med en liten vik som gör det lite skyddat.
Vi tog oss en promenad genom staden för att få se alla smultronställen.. En snabb sammanfattning av staden till en början var att den består av kyrkor/kloster och mentalsjukhus.. Men även ett väldigt fint slott och hamn, och framför allt underbar utsikt över vattnet! Mysiga kullerstensgator och små mysiga butiker längs storgatan. En av dem är Matildas Mamma- Agnetas parfym och konstnärsmaterial. En snabb titt inne på "Kopp & Kanna" förstod jag att hälften av Matildas köksredskap kom just därifrån (stammis?).
Fick även vara med på ett av familjen Svenssons släktträffar, lite märkligt att jag bara träffar hennes familj under större tillställningar.. Men jag fick träffa Matildas mormor, morfar, morbror, Alex(matildas kille) med mor och så självklart hennes egna mamma och pappa under middagen. Tror jag är lite småkär i hennes mormor, så himla mysig människa!!


Me med en härlig vintrig Vättern bakom mig


Vadstena Slott


Matilda framfrö Vadstena Slott


Vadstenas stora shoppinggata


Klosterhotellet


Vadstenas enorma kyrka!


Tydligen stod den vänt åt fel håll, då var det någon som tog tag i det och ställde den rätt med hjälp av dessa fyra hål i väggen.. Tänkte att jag skulle jävlas med staden och flytta lite på den.. men eftersom jag slarvat med friskisbesöken står den tyvärr kvar på samma ställe..


Matilda framfrö sitt gamla hem: Nunneklostret!


En av Matildas supersöta katter! Kommer inte ihåg vem av Sven och Måns detta var men de vara båda lika sockersöta!!


Matildas Mamma hade fixat ost och skinkpaj till oss till vi kom på fredagskvällen.. den supersöta hjärtformade pajformen var helt oemotståndlig så jag var tvungen att köpa en likadan!! dock en storlek mindre..

It was a snowy day

Just nu sitter jag i soffan, nerbäddad i mysbyxor under gosefilten, datorn i knät och kikar på en San Francisco-guide och sneglar på "En prinsessas dagbok" på Tv11.
Ja En vacker dag ska jag åka till San Francisco!! Men detta lär dröjja ett bra tag, år närmare bestämt! Det är något jag fått för mig jag ska göra.. de flesta vill till New York eller L.A., men jag vill till San Francisco!!

Denna dagen är mer kännd som den kommersiella kärleksdagen och enda vardagen som affärer säljer slut och restauranger får fullt vid borden.. Enligt min åsikt är det rena skiten.. Har det gått så långt att man måste schemalägga en dag då man ska visa sin uppskattning till de man älskar? Varför kan man inte visa det varje dag, eller överraska vilken dag som hellst med en bukett blommor? Precis som Mors och Fars dagarna.. varför kan man inte visa sin mamma eller pappa uppskattning alla andra 364 dagar om året?

Men i vilket fall som helst så såg vi i bakjouren detta som ett tillfälle att köra kärleksfilmer at Marias place som ett litet avbrott i tentaveckan! Vi hann med "The Bodyguard", lite som en tribute till Houstons bortgång, och "The Notebook".

När vi skulle gå till bussen snöade det galet mycket och hela marken var täckt av ett tjockt täcke av snööö!! Fick lyckorus och började kasta snö på både Matilda och Viktoria!!
Nu kräksnöar det fortfarande!! AAHH!! SÅÅ UNDERBART!!!!


Lååååg pluggnivå på VickyPicky


Vicky och Matilda vid busshållsplatsen


Viktoria och Matilda


Snööööööö <3

Wiggle wiggle wiggle wiggle wiggle, Yeah!

Jag förstår inte hur en bit plast kan göra mig så lycklig, men jag är totaly in love with my sunglasses!!
Tack Matilda!!!


Här får ni även se min nuvarande butt-chin jag fått tilldelat av moder natur.. eller av mig själv.. Världens fetaste finne på hakan som känns mer som en böld.. det jobbiga är att den är innåtväxande så jag får fint vänta ut den att försvinna, yeeeeey!


När orken tagit slut..

Då sitter man och glor.. och tänker att man inte orkar göra det man egentligen borde göra..
Det har verkligen varit en lång dag!
Började med att vara i skolan redan vid halv nio, vilket innebär uppstigning ur sängen runt 7 - 7.30 ich..
Sitta i skolan och plugga en hel dag.. sen vidare mot HLK för första oficiella Showtime mötet fram till kl 19..
Hemma runt halv åtta, tjugo i åtta.. sätter sig i soffan och sen går luften ur mig..

Nu sitter jag här i sängen, lyssnar på mix megapol för jag kunde inte bestämma mig vilken av mina listor på hårddisken jag skulle välja för mitt humör.. det fick bli den gamla hederliga radion istället.

Imorgon är det en liknande dag, med plugg från 8-16.. sen ska jag sätta mig på en buss mot Vadstena tillsammans med Matilda för en helg i hennes familjehem.
Så nu måste jag både diska, packa och sen komma ihåg att lägga mig innan jag ramlar ihop i en hög.

Fick min efterlängtade födelsedagspresent av Matilda idag som skickats ända från andra sidan Atlanten nämligen dessa ursnygga brillor:


Så dessa ska jag glida runt i Vadstena oavsett om det är soligt eller ej!
Sen åter till pluggeriet.. plugg plugg och åter plugg!
Inte träplugg då alltså.. utan 10 kg rena kursböcker!!

Adios!

I'm never gonna say "Surrender"

OH MY LORD vad bråttom jag fick imorse när jag 8.40 fick ett sms av Matilda, när jag nyvaket börjar fundera på vad klockan är egentligen.. redovisningen börjar 9.00.. HELVETE!!
FLYGER UPP UR SÄNGEN, DRAR PÅ MIG KLÄDER PÅ MÅFÅ, DRAR ÅT MIG VÄSKAN OCH HOPPAS PÅ ATT ALLTING JAG BEHÖVER FÖR DAGEN FINNS DÄR I OCH SPRINGER TILL BUSSEN!!
Inget att rekomendera för er andra att starta dagen på det viset!!!
Men när jag väl satt mig i klassrummet för redovisningen slog klockan på mobilen precis 9.00, så jag hann!!
Helt otroligt!!
Dock hade jag kuddmärken i ansiktet, håret på ända, oborstade tänder, stank under armarna, tomt i magen, grus i ögonen och varken frukost eller lunch med mig!!
Men jag tog mig igenom dagen ändå!

Igår hade jag besök av Mor, far och bror! Jag bjöd på tacopaj och alltihop blev uppätet, lite till min besvikelse att inte få ta med rester till skolan idag..
I måndags hade jag besök av mina fina vänner Maya, Matilda, Maria, Viktoria och Linnéa.
Fick massa fina presenter, det luktar som i en Record-affär varje gång jag kliver innanför dörren, fick en massa olika thé-sorter! Hinner inte dricka thé så ofta, har fortfarande kvar massor av förra höstens sorter!

Pluggmusik:

Gavin Degraw - Soldier

Imagine theres no heaven

Känner att det är dags för en liten helg-uppdatering.

Fredagen börjar med föreläsning hela dagen om Kommunikation och Etik. Sen bar det iväg hem till mig för att påbörja bakjourens musikalkväll!
Matilda och Viktoria fixade med varm smörgåstårta, vilket jag aldrig ätit tidigare och detta var absolut inte sista gången!!
Det var bästa bakjouren hittils! Vi hann dock bara se tre filmer: Grease, Hairspray och Sound of music.
Det var helt underbart!! Jag och Maria satt och sjöng med i varje låt, kunde inte hålla mig!

Sen fick jag en rolig nyhet att Sandra skulle komma på Lördagen!!
Så igår fick jag finbesök av Sandra :D
Vi köpte på oss massa flöt och grävde ner oss i bäddsoffan som ändå var utfälld från gårdagen och moffade filmer!!
Så brun och fin hon blivit på egypten-resan så jag blir sugen att bara gå in på någon rese-hemsida och ta en sista minuten för mina sista sparpengar och bara åka med första flyget!
Men det vet vi alla det aldrig kommer hända.
Men underbart att få umgås med tösa igen! Vi har ju trots allt inte setts sedan jul!
Vi såg på the Phantom of the Opera, och nu har jag fått de låtarna i huvudet!
En väldigt bra film, rekomenderas!!

Sedan besöket åkt hemmåt mot Värsås var tvättiden ett faktum, då alla mina rena strumpor är slut i lådan!
Sen satte även elvispen igång och gjorde sitt jobb, eller ja halvvägs efterssom en av kakorna blev totalt misslyckade när den vägrade släppa ur formen och sen fall ur som en stor klump... aja, några kakor blev det iaf till morgondagens "thé-bjudning"
Så nu är det ungefär fem timmar kvar till jag blir 21!
Det känns inte riktigt som om jag fyller år..
När man fyllt 18 eller 20 är det allt det nya man ser fram emot, men vad händer nu..?
Blir bara äldre kanske.. utan att något sker? Eller så blir jag bara äldre och är klok och vis.
Det kan vara något att sikta på, efter varje år lära sig nya saker och få mer erfarenhet för att kunna leva mitt liv precis så som jag vill!
The mind has spoken

Over and out

Snökanon, utan snö?

Den stundande snöstormen eller snökanonen som de kallar det, ska komma nu.. Men inte har jag sett någon nysnö, bara kännt kylan! Ner mot under -10! Sådär kallt så håret fryser fast med snoret i näsan.. då vet man att det är kallt!!

Ja humöret har inte varit det bästa de senaste dagarna, men det har succesivt byggts upp under de senaste dagarna till det vanliga steady state, som vi skadade ssk-studenter säger.
I tisdags hade vi grupparbete i skolan och vi kände oss färdiga redan vid halv ett tiden, så eftersom min bror beslutat sig att han behövde lite saker från Ikea så hängde jag på där tillsammans med hans kompis. Så det blev en Ikea-lunch och blev underhållen av Martin, Simons kompis, underhållande kommentarer: "Se vilken liten kastrull, så söt, den tar vi..." den minsta kastrullen på hela ikea, inte för att han ska använda den, utan för att den var liten..
Jag undehölls av deras shopping, det är väldigt kul att se två killar gå på ikea och särskilt med dessa två!
Själv köpte jag inget från ikea, förutom i food-shopen som blivit lite av tradition att jag antingen köper chips, godis eller en burk med marmelad..

Onsdags var det dags för åter föreläsning hela dagen och sen hem i ilfart med Matilda vid min sida för att kolla THE EPIC MICHAEL EPISODE av Glee!
Det finns ingar ord!! Det var bara så bra!! Se det själva och ni kommer förstå..

Idag var det åter grupparbete på skolan, med en man kort dock, och med sovmorgon till 10 var vi effektivare än någonsin! Redan kl 12 kände vi oss färdiga, så jag gick och satte mig på bibblan för att plugga och vänta på att klockan skulle gå..
Kl 17 var det dags för andra prova-på gången på Showtime, och denna gången var det lite mer dans och sång inspirerat. Grymt kul! Vet ju tyvärr inte hur det var förra veckan, då jag var tvungen att gå tidigare för att hinna med tåget till Skövde.
Nästa vecka är det på riktigt och lite mer seriöst, It's SHOWTIME!

Nu har jag fått mig lite mat i magen, städat över lägenheten så det får plats för tre kroppar till här imorgon! Levande kroppar menar jag då, inga döda, vilket jag precis insåg att det lät som...
Dags för Bakjouren att go Musical!

Måste bara bjuda på de två bilder Viktoria ritade under en extremt givande föreläsning..
Det är en bildserie där Blaine från glee ska duscha, för Viktoria anser att han har för mycket gele/vax i håret så hon vill bara ta en kanna vatten och hälla över honom, eller trycka in honom i duschen och få det icke-glansigt..

Darren ska in i duschen..


Här är Kurt och Blaine i sängen tillsammans när Blaine har duschat har han mycket lockigare hår..

RSS 2.0