Jämnställdhet, MY ASS!

Med risk för att bli klassad som en politisk blogg kommer nu min åsikt om det som de flesta pratat om i veckan. Kronprinsessans förlovning med sin Daniel.
Visst är det klart att Sveriges befolkning blir glada över denna nyhet, det förstår jag.
Men att nu vi, folket, skattebetalarna ska betala för bröllopet är helt fel!
För det första så befinner sig hela världen i ekonomisk kris, om de inte har märkt det, så det är bara idioti att ta pengar som ska hjälpa folket ur total konkurs till deras bröllop som säkert kommer kosta miljoner/miljarder. Lägg de på något som gynnar ALLA istället för två personer.
För det andra så ska väl Sverige framställas som ett jämställt land, där alla behandlas lika? Om jag skulle gifta mig, skulle staten då betala mitt bröllop? Skulle inte tro det.
För det tredje så brukar brudens far betala, och i detta fallet är inte brudens far en fattiglapp, utan en som, vad jag har hört, haft cirka 22 miljoner i årsinkomst förra året! De kan väl bidra med någon krona i alla fall?! Kungen som ändå lever på bidrag från svenska folket, kan vi betala det via honom i så fall.

Om nu Svenska folket ska betala deras bröllop, så är det inte mer än rätt att hela Svenska folket får gå på bröllpet, vilket vilken idiot som helst kan räkna ut att det kommer aldrig funka det heller. Om jag nu var skattebetalare (vilket jag inte är ännu) så skulle jag vilja ta del i det jag betalar för, vilket vi brukar göra för bland annat vägar och dylikt som skatten brukar gå till. Men här går gränsen!

I Sverige borde vi bli behandlade lika!

~

Just nu skulle jag bara vilja stanna världen, lägga mig ner i min säng, somna och sedan vakna upp på ett helt annat ställe. En ny värld. Komma bort härifrån och börja om på nytt.

Pain in the ass!

Denna dagen har varit en riktig "pain in the ass"- dag.
Innan jag skulle sova igår såg jag på en film; "PS I love you". OH HERREGUD säger jag bara. Jag grät floder filmen igenom! Tror jag aldrig gråtit så mycket till en film!
Troligtvis var det därför jag vaknade med världens jävla huvudvärk imorses. Det första jag gjorde var att ta värktablett. Men mitt huvud ville endå inte sluta bulta som om tredje värdlskriget brutit ut! En halv ananas till frukost och sen halvspringa till skolan. Yippey! Perfect start of the day!
Övrigt så hade vi dubbel lektion i Medicinsk grundkurs och gick idag igenom lungornas sjukdommar som ÖLI= Övre Luftvägs Infektioner, Astma och KOL. Eftersom jag själv är astmatiker var det inte så mycket nytt, mer än att den medicin jag använder till "vardagsbruk" verkade klassas som akutmedicin enligt den film vi fick se! xD
För övrigt så höll jag på att somna på varenda lektion idag och även på håltimman. Pust. Får se till att lägga till "lägga mig i tid" till min förbättringslista.
På engelskan fick jag hicka och den ville inte gå över förrän en halvtimme senare och då hade min huvudverk nära nog fördubblats..

När jag kom hem så var mamma snäll och gjorde en cappochion åt mej och då försvann min huvudvärk! Som en skänk från ovan!

´The things they don't know doesn't hurt them. I'll hide it till I go under. This is my "Pokerface"´




Aufwiedersehen´

Pankakor, Shoppingorgier och diskriminerande vardagshjältar!?

Ush.. Känner att jag suttit här altför länge själv med mina tankar. Börjar känna mig psykiskt illamående. När en tanke får mig att vilja spy, känns det som om det har gått något för långt. Hatar när mina tankar vandrar iväg, blir inga uppiggande tankar kan jag säga dig.

Slutade halv elva idag och när jag kom hem och slog på canal+ så hittade jag en film med han som spelar "J-D" i Scrubs, och den var rolig, även om jag inte han se hela. Såg att det fanns massor av hallonsylt i kylskåpet, vilket inspirerade mig till att steka pankakor.

Eftersom det tar sin lilla tid det där med att steka pankakor så satte jag på radion på P3. Att de bara orkar hitta på dessa diskusitionsämnena. Denna dag var det om att när tjejer är ute och choppar är att gämföra när killar tittar på porr film. Det mest löjliga jag hört xD

Kollat lite på geblod.nu eftersom jag har tänkt börja ge blod när jag fyllt 18. Kollade igenom lämplighetstillfällen när man får och när man inte får ge blod. Jag kom fram till att de är väldigt diskriminerande.
De uttrycker sig såhär=
"- Är man och har haft sexuellt umgänge med en annan man 
- Får inte ge blod."

Hallå eller? De är vel vanliga människor för det, deras sexliv ska vel inte hindra dem från att göra en god gärning?!

Söndagen den 22: e Februari

Do you know what it's like, to feel so in the dark? To dream about the life where youre the shining star?

Nu är det inte så många timmar kvar på denna veckan, vilket känns skönt. Eftersom hela veckan i allmänhet har kännts allmänt konstig. I alla fall i skolan. Allting har kännts tvärtom emot vad den skulle ha varit.
Kom hem vid 20 snåret från min älskling, där jag slappat mestadels av tiden och kramat och pussat på honom:D Vilket jag längtat efter hela veckan.

Nästa vecka väntar vad jag vet nu, två inställda lektioner och med det en massa ledigt.
Känner att jag behöver börja ta tag i mitt liv på riktigt. Inte lite halvdant utan med hårdhandskarna!
Vara seriös med skolan och verkligen försöka vara frammåt och positiv, börja träna och sätta kroppen i rörelse för jag känner att min hälsa inte är på topp direkt, försöka att få ihop alla knutarna i mitt liv och känna mej bättre innombords som bonus.
Jag vet inte varför jag aldrig känner mig nöjd med det jag har? Jag ska alltid ha mer och lite därtill av vad jag redan har. Senast jag mindes att jag var nöjd och lycklig var i somras, då allting hände på en gång. Därmed lätt att sabba mycket. Det blir oftast så att man får prioritera saker och ting före annat. Det känns nästan hemskt att jag säger det, men det känns som om jag alltid får det att handla om mig. Kanske dags att börja tänka på min omgivning med.

Hoppas på att veckan blir bra:)

So long´

Nr. 79!

Detta är tydligen mitt 79:e blogginlägg! Har haft bloggen sen april förra året. Inte illa att jag har kunnat hålla igång den någorlunda endå:)
Nu sitter jag hos Mats och han propsade på mej att göra IQ-test. Han fick 100 på sitt, medans jag fick 107! Ägd!
Senare blir det troligtvis att titta på "Bolt" igen med familjen Alexandersson, och kanske Melodifestivalen. Får se.

På måndag har jag bara två lektioner och slutar då fem över halv elva:)

Puss på er alla!

Håll käften! Snälla!

Dagen började toppen med att jag försov mej på sovmorgonen!  Började tjugo i tio, och ändå så somnade jag om när väckarklockan ringde. Vaknade av ett andra sms som var från Maya som undrade om jag var sjuk idag, det andra från My som berättade att idrotten blivit inställd, så jag pallade inte med att stressa upp de resterande tjugo minuterna av matten. Så det blev lugn morgon för min del idag.

Sen vid tio över ett började körkortsteorin på Räddningsmedicinen. Den lektionen var helt ovärd egentligen. Inte för att det var ointressant eller något i den stilen, utan för man höde inte vad läraren sa, eftersom en del i min klass ALDRIG kan hålla klaffen! Blir så förbannad på det. Människor som man trode hade någonting innanför skallbenet som bara sket i hela lektionen och snackade istället om allt mellan himmel och jord. Inte ens när vi skulle se på en 15 minuters film kunde de hålla käften!  (djup, djup suck!)
Jag bryr mej inte om att en del i min klass inte är intresserade av att lära sig någonting på lektionerna, det är bara de själva som förlorar på det. Men när det går ut över mig, och mitt eget lärande i ett ämne då blir jag fan förbannad! Vill de snacka så kan de vel för helvete gå ner på stan och ta en fika istället för att utnyttja lektionen till det?! ÅÅH!

För övrigt så känner jag mig duktig idag. Har städat huset, gått en promenad ute i kylan, tagit mig ett varmt(men snabbt) bad och gjort egen pastasallad! Mumsigt :)

Imorgon blir det Historia, Engelska och Matte. Sedan tar jag och Lena tåget till gbg för att träffa min pöjk och lena skulle träffa nån felix? Jag vet inte. Men min helg spenderas hos Mats i alla fall.

Thats the shit!
So long, suckers´

Now it's done

Nu har jag skickat in valen till trean.
Det blev Psykologi B och Teckenspråk för hörande.
Hoppas på det bästa ialla fall.
Ska fylla i ledighetsansökan för den 4:e mars med.
Nu känner jag att jag har gjort mitt för idag och ska ta mej ett varmt bad och sen slå på en bra film.
Imorgon blir det inte skola förän tjugo i tio, så får sova längre även imorgon.
Nu ska badvattnet tappas upp och födelsepresenten från Lena och Igge prövas.
Härligt

Bye´

No rain, no pain

Har ingen ork till att skriva något meningsfullt blogginlägg för tillfället.
Blir bara blaha blaha då.
Istället blir det den låt jag haft på huvet den senaste tiden.


Gotta find you

Everytime I think I'm closer to the heart
Of what it means to know just who I am
I think I've finally found a better place to start
But no one ever seems to understand
I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

You're the remedy I'm searching hard to find
To fix the puzzle that I see inside
Painting all my dreams the color of your smile
When I find you it will be alright
I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Been feeling lost, can't find the words to say
Spending all my time stuck in yesterday
Where you are is where I want to be
Oh next to you... and you next to me
Oh I need to find you... yeah

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you (yeah)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you (I need to find you)
I gotta find you (I gotta find you)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Yeah, yeah... I gotta find you

Back in school

Ja, idag var det dags för att köra igång med skolan igen då. Toppen. Supertrevligt att ha tre timmars hål varje måndag fram till sommarlovet (Y).
Idag var det ovärd första lektion som vanligt, "Etik och Livsfrågor" är nog om möjligt tråkigare än det ämnet vi hade förra året: MÄSK=Människan Socialt och Kulturellt. URK!
På idrotten hade my lektion och det blev Yoga, vilket jag tyckt verkat väldigt spännande innan, men numera känns det bara konstigt och något flummigt. Nog för att man kände av att man gjorde något med kroppen, men jag gillar nog inte den formen av fysisk aktivitet. Sorry. Försöker nog istället att övertala morsan om att jag ska få medlemskort till friskis och svettis, så ja kan träna tillsammans med Sandra. Känner verkligen för att börja träna nu. Nästan så mycket att jag känner mej berädd att gå upp tidigt på morgonen för att springa en runda innan skolan.

Efter mina tre timmars håltimma så kommer jag tillbaka till skolan för att få reda på att min massagelektion är inställd! Toppen!
Hittade Sandra senare i valstugan som man inte fick något vettigt ur! Blir bara förbannad på sånna människor på skolan som säger att vi ska hjälpa er, vi ska ge er informationen, ni ska få chansen. Jo jag tackar ja. Den hjälpen man fick var inloggningskoden man redan hadde. Tack så mycket!

Efter mycket vel fram och tillbaka bestämde jag mig endå för att välja Rättskunskap och Socialpsykiatri.

Efter skolan så gick jag och Sandra till "Backstage" och köpte ny ring till örat, uttöjning på väg. Jag var sugen på att umgås med flickan så jag propsade på henne en fika hemma hos mig, vilken hon uppskattade mycket. (dock är reseptet hemligstämplat)
När farsan kom hem hade han fixat minneskortet till min kamera:D 8 gb blev det och så fort det satts in i kameran var man ju tvungen att prova ordentligt. blev några bra kort endå. Har inte lärt mej kameran riktigt ännu, men det kommer.

Numera luktar mitt rum päron, efter att jag hittat ett doftljus i hyllan:)

Aufwidersehen´

Here I am!

Har tittat på en film ett par gånger, och där är det med en låt som jag känner med så jävla mycket!
Ryser bara jag hör den.....
Påminner mig om gamla tider...

Here I am
They tell you a good girl is quiet  
And that you should never ask why
'Cause it only makes it harder to fit in
And you should be happy, excited
Even if you're just invited
'Cause the winners need
Someone to clap for them
It's so hard, just waiting
In a line that never moves
It's time you started making
Your own rules

You gotta scream until There's nothing left
With your lats breath, say
Here I am, here I am
Make 'em listen
'Cause there's no way you'll be ignored
Not anymore say
Here I am, here I am
Here I am, here I am

The world better make some room
Yeah mover over, over
'Cause you're coming through
'Cause you're coming through

You gotta scream until
There's nothing left
With your lats breath, say
Here I am, here I am
Make 'em listen
'Cause there's no way you'll be ignored
Not anymore say
Here I am, here I am
Here I am, here I am

Söndag

Jo jag vet, det var ett tag sedan, men har varken haft tid eller ork till att blogga.
Sitter nu framför datan hemma hos Mats, han ligger i sängen och vilar, efter min beordning. Min plutt mår inge vidare, han frös förut och det är ytterst ovanligt att han gör det. Är som en enda stor kamin i vanliga fall. Stackaren.

Gårdagen spenderades med Mats syskon och respektive. Mats, Camilla, Carolina och hennes sambo Kennet.
Carolina och Kennet bjöd oss på en båttur till Danmark över dagen. Det var mycket trevligt. Fick inte så mycket inhandlat, mest på båtens taxfree och där blev det mest godis. Tic Tac, VITA Malteasers, Zoo apor och Toblerone till farsan. Inne på land köpte jag ett par hörlurar för 10 dkr. Jag hade verkligen inget humör för att shoppa. Tyvärr.

Imorgon blir det skolan igen och ytterligare tre timmars HÄRLIG håltimma.
Får vel se hur länge jag orkar med skolan efter praktiken, innan jag börjar falla ihop i en hög igen.

So long!

04.02.2009

Har tagit mej ännu en titt på de induviduella valen och kan konstatera att jag är minst lika förvirrad nu som innan. Det kommer sluta med att jag bara väljer något på måfå och så kommer jag plågas genom hela trean. Tur att jag bara har 150 poäng jag ska välja. det är ju en del som har 250! *Djup suck* Ne, nu ska jag låta det vara ett tag så får jag sätta mej tillsammans med mamma nån dag och titta igenom alltihopa. Kanske går bättre när man har någon som ger en råd...

Idag har jag gått upp kvart i elva:) lagat mat (ugnspankaka) och sen efter det ytterligare en kaka. Jag har gjort det till tradition att baka kaka till sista dagen på praktiken, och det har varit uppskattat hitils iaf. Bakade en igår och en idag, det är ju två avdelningar som jag är på denna gången och då dubbelt med personal. Men nu är det ju tre elever på avdelningarna så de får nog att äta mycket gott denna helgen om inte annat. 

Igår tillbringade jag och mamma ganska mycket tid ihop. Eller ja, mer än vad vi gjort på länge.
Började dagen med att äta frukost på mammas säng kl 8 (:O) och medans mamma sen var och handla med mimmi så städade jag huset. Sen efter lunchen så skulle jag och morsan dra upp till stan. Vi skulle till systemet och handla lite att dricka till på fredag;) Hade hört ifrån simon att det kanske inte skulle gå, eftersom en del inte tillåter en att köpa om man har minderårig med sig eftersom utköpet till ungdomar tydligen ökar (:O).Och precis innan vi skulle åka upptäckte jag att jag hade fått en massa, MASSA finnar i hela ansiktet! Och nu snackar vi MÅNGA! Och min fina utväxt på råga till det gjorde ju inte det hela bättre.
Fan, bra syn: jag och min mamma går in på systemet, mamma är början till gråhårig, jag har en 7 cm utväxt, fullt med finnar i ansiktet och converse skor! Kände mej fan som en trettonåring, och jag fyller 18 på fredag :S nästan lite av en ålderskris. Inget kul alls!
Men det gick bra på systemet och vi fick köpa och hon i kassan sa inget. Vi går vidare i stan och går till Indiska.. vi letar efter smala ljus, men det slutade med att vi köpte varsin tunika.. och det konstiga var att vi köpte varsin likadan, och med samma storlek >.< / xD
Och efter det så blev det Willy:s igen, eftersom min farmor varit så virrig imorse att mamma knappt fått med sig hälften av allt hon skulle... och jag glömde köpa hårfärg:/

Men dagen blev ganska bra endå tillslut.
Nu sitter jag här och det är lite mindre än en timme kvar tills jag ska åka till kss och göra min näst sista praktikdag.
Får hoppas på en lugn kväll

Adiós!

"Please don't stop the rain!"

James Morrison's låt "Please don't stop the rain" är den låten som passar bäst in idag.
http://www.youtube.com/watch?v=VdzqIEYjx8k


I don't know where I crossed the line
Was it something that I said
Or didn't say this time
And I don't know if it's me or you
But I can see the skies are changing
In all the shades of blue
And I don't know which way it's gonna go

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

Please don't stop the rain
Please don't stop the rain

I thought that time was on our side
I've put in far too many years
To let this pass us by
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
And I don't know which way it's gonna go

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

Please don't stop the rain
Please don't stop the rain

Oh And finally what life's it's all about
Yeah I know you just can't stand it
When leaves don't grow your way
But we've got no control over what happens anyway

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

Please don't stop the rain
Please don't stop the rain

Can't stop it, can't stop it, just can't stop the rain
Let it fall, please don't stop the rain

"Then What is wrong?"

Seriöst.. Jag måste erkänna, mitt humör är absolut inte på topp för tillfället. Ingen ny musik, eller nya filmer kan pigga upp mej, knappt att massagelektionen med spa gjorde mej avslappnad för en stund. Jag vetefan vad som är fel!? Allting känns meningslöst på något sätt, trotts att jag innerst inne vet att det inte är det. Jag känner mej svag och låter det ta över mitt humör. Ush!
Och nu har vi ÄNTLIGEN fått våra inloggningar till de individuella valen som ska vara gjorda den 20: e februari. Det finns verkligen INTE EN ENDA KURS som gör mej intresserad! De enda som verkar vara något att ha har jag redan valt förra året >.< De som låter mest inspirerande är Latin och Teckenspråk, men då kan man såklart inte välja båda!

This sucks!

01.02.2009

Jo idag så är det den första februari, det betyder attd et bara är fem dagar kvar tills jag blir 18:)
Gårdagen var det praktik, och jag ville bara där ifrån! Så många dagar i sträck på praktik och under de tiderna är verkligen botten!
Även humöret påverkas, oftast negativt med... Det får en att göra varje liten sak till ett jävla helvete, trots att det i vanliga fall inte skulle vara något att oroa sig för. Man förstorar upp allting och gör bara en själv olycklig.. Fan vad jag hatar det!
Hoppas på att nästa vecka blir bättre iaf.
Måndag blir det skola, med Etik och livsfrågor och Idrott på förmiddagen, sedan så blir det ett tre timmars hål innan vi ska ha 2 timmars spa på massage lektionen:D Det blir toppen hoppas ja på.
Tisdag är jag ledig:) Då blir det till att städa huset och baka kaka till min sista praktikdag.
Onsdag går jag kväll och sedan dagen efter är min sista dag och går då till 16.
Det ska bli riktigt skönt att bli av med det, nog för att det kan vara kul emellanåt, så tär det på psyket.

På fredag fyller jag 18! och jag är ledig då! och på kvällen kommer mina älsklingar och vi ska ha det trevligt!

På lördag kommer halvsyskonen och mina faddrar:)


Veckan blir bra tror jag:)

RSS 2.0