Nine months to go..

WE ARE BACK!!!!!
Så GRYYYMT HÄRLIGT att vara tillbaka i skolan med mina underbara vänner!!
Kickstartade igång skolan i tisdags med kursstart Omvårdnad Examensarbete aka C-Uppsats! Efter att ha suttit tre dagar mer eller mindre med min kära kompanjon har vi gjort nästintill färdigt den första projektplanen! Sen på torsdag får vi se om syftet godkänns och tilldelas en handledare, sen har vi till onsdag morgon på oss för Projektplan 2!  Lite hektiskt kanske... men hade jag inte skrivit med Viktoria hade mina tankegångar varit helt annorlunda, hon peppar så fruktansvärt mycket med sin positiva inställning och filosofi: Detta kommer bli den bästa C-uppsatsen i våra liv! 
Mycket rätt så kommer vi troligen bara skriva en sådan uppsats i våra liv och varför inte göra det bästa av den tiden! Det kommer bli en sån häftig resa!!
 
Vi har även lagt märke till att det är sista året som studenter, sen är vi färdiga Sjuksköterskor!!
Viktoria har räknat på det att det är plusminus några dagar en hel graviditet!! Så nu är vi i befruktningsstadiet, ägget ska penetreas av spermien och fästa vid moderkakan, dela sig i två delar, fyra delar, åtta delar!!!
Precis!
 
 
I måndags flängde jag med Viktoria över staden när vi länsade både IKEA och Maxi på varor till hennes nya lya på Bymarken! Supermysig lägenhet!
Fick vara med om något stort när första måltiden serverades i utbyte mot att jag installerade hennes nya TV. Helt okej deal.
 
Imorgon fredag börjar profilkursen Smärta och Smärtlindring för mig och Vicky... Spännande!!
Jävlar är det redan fredag imorgon!? Vart tog veckan vägen?
Idag efter skolan så har Bakjouren fikat på Bageriet, det är så härligt att alla är tillbaka igen!! Allt blir som vanligt igen!!  Senare när fikan var uppäten och bussen tog mig hemmåt var det dags att damma av gamla massagebänken jag fått i studentpresent av mor och far, Ida skulle allt bli knådad hon! Stackarn har haft ett par tuffa veckor.. En sån supermänniska behöver lite andrum emellanåt! Även en Supervän! En sån genuin värme hon utstrålar är något jag inte upplevt många gånger i mitt liv!
Hon blev knådad och hon var helt groggy efteråt :) Mission Completed!
Så nu verkar min lilla massageverksamhet officiellt öppnat!
 

Some nights, I always win

 Some nights I don't know..
 
Igår insåg jag att det bara var ett arbetspass kvar av sommaren! ETT PASS!!
Till denna låten (mest för att det vara ren slump att den var på just när poletten trillade ner) hoppade jag i sängen och skrek: ETT PASS KVAR!! ETT PASS KVAR!!
Insåg precis då att det var fan flera år sedan jag hoppat i en säng, och aldrig i min egen!!
På tisdag börjar allvaret igen!
Tjiiing!

New music

"It's time to begin, isn't it?
I get a little bit bigger, but then,
I'll admit, I'm just the same as I was
Now don't you understand
That I'm never changing who I am?"
 

I'm falling in, I'm falling down

Det är som om vardagen bakom nästa hörn har fått mig att skärpa till mig. Sommaren har bara svishat förbi och jag har inte riktigt hunnit med någonting.. varken tänka eller få något gjort praktiskt sett. Har nu när skolan börjar nästa vecka börjat ta tag i mitt liv. Storstädat lägenheten igår, rensat garderoben, kollat igenom skafferi och kyl för att se vad som faktiskt finns där, kollat upp kurslitteratur inför kommande kurser(det bästa jag vet), skrivit en ny "att göra"-lista, och för tillfället håller jag på med sista omgången tvätt innan jag ska sätta igång med storkoket för dagen..
Ska ner till skolan liten sväng senare för att ha ett litet Showtime-möte (IiiiiHhhhh) och sen inhandla lite ingredienser för att baka, ja det är dags att ge mina sommarkollegor vad de tål (muffins delyx) eftersom detta blir den sista helgen på sommarjobbet för min del. Känns lite tomt utan de andra vikarierna, som alltid känner jag mig mer avslappnad att jobba med nyanställda/vikarier för de är lika förvirrade som jag i den mån som fungerar att vara förvirrad som vårdpersonal på ett sjukhus..
 
Jag tänkte även bjuda på lite smörsång som satt sig på min hjärna efter filmen LOL
Heart on fire av Jonathan Clay, tyvärr är det inte han som sjunger i filmen...
Som ni kanske fattat vid detta laget är att LOL är en riktigt tjejig film som jag såg med Matilda och Viktoria förra veckan..

What a flammable heart I've been given

"Thinking softly what a concrete mess we live in...
And what a ice box heart I've been given
You could be in several different places
I am sensing your location..."
 
En låt jag haft på hjärnan i flera dagar nu är Freelance Whales's Location!
Fick en liten chock när jag uppfattade den i filmen "LOL" i förra veckan och sen dess har jag inte kunnat få bort den ur huvudet! Inte för att jag stör mig på den, den är så fin, får mig att fundera över livet..
Hela deras album "Weatherwanes" är grymt! Det enda album jag kan sitta och läsa böcker till.. eller det enda jag faktiskt försökt till, eftersom jag inte kunnat sluta lyssna på den så har den helt enkelt fått gå på repeat.
 

Vill inte riktigt..

Känner inte riktigt för att efter 5 arbetsfria dagar, 4 Sverigefria dagar, 1 återföreningsdag återgå till att jobba..
gått runt med konstant molande verk i bakom pannbenet ikväll på jobbet..
Känner inte för att köra igång igen.. vill vara ledig och bara leva lite! Så känner jag just nu...
 

Berlin var så underbar att jag inte riktigt fattat att det redan är över! De 4 dagarna gick på tok för fort!
Jag och Sandra framför Bradenburger Tor, Berlin ♥

små snabba ryhov-moment..

Tänker alltid på en speciell låt när jag ser dessa burkar... Granger danger..
 
Isa har förstått konceptet med Haschtag #Fågelnäbbensinska..

En sommar på Cykel i Jönköping

Snål student som jag är har jag inget busskort i sommar, trots att jag säkert skulle kunnat åka så mycket att jag tjänat på det, men nu har jag i sommar satsat på cykel och motion, att slippa passa busstider på morgonen som faktiskt tjänar in 10-15 minuter varje vända till eller från sjukhuset!
Det är lite märkligt att cykla i denna stad, som är större än min hemstad, men inte känns så mycket större..
Till sjukhuset från mig finns ingen direkt cykelväg, utan snarare breda trottoarer och övergågnsställen.. Övergångsställen där bilisterna i staden gör mig så förbannad varje gång!
Är man som cyklist påväg över ett övergångsställe så är man enligt lag inte skyldig att som bilist stanna och släppa över en cyklist. Visserligen, om någon skulle cykla ut mitt framför bilen skulle nog vem som helst tvärnitat, men vilken bilist i Skövde skulle när han ser en cyklist närma sig ett övergångsställe, ens visa någon litet tecken på att vara påväg över, stanna för att släppa över denna cyklist PÅ sin cykel?
Jag blir galen!!
Har efter att nästan blivit påkörd i Skövde vid övergångsställen lärt mig att ända sättet att ta sig över vägen är att förvandla sig till gångare och snällt promenera över med cykeln bredvid sig.
Så varje gång jag blir översläppt vid ett övergångsställe så blir jag bara till en liten del tacksam för att de faktiskt släpper över mig, men mer så förbannad, för inte fan skulle jag ha gjort detsamma!
Människor..
 
Sen att de cykelvägar jag använder mig av OFTA är täckta av glassplitter och gett mig platt däck ett antal gånger är ju inte kul det heller.. dags att byta bakdäck igen verkade det som idag påvägen hem..
cykellivet i jkpg är kanske inte riktigt vad jag väntat mig, eller så kanske jag helt enkelt ska ta en annan väg till jobbet.. eller helt enkelt ha köpt ett busskort...
 
 

Time for update!

Nu har det gått ett tag sedan senaste inlägget!
Har inte riktigt varit sugen på det.. Men nu kände jag för att uppdatera lite.
Just nu snurrar mitt huvud av excitment inför resan som är redan på LÖRDAG!?
Vart tog sommaren vägen? Hur hamnade vi redan i Augusti? Fan skolan börjar snart igen ju!
Men på Lördag, 10.45 lyfter jag och Sandra till sommarens upptäcksfärd: Berlin!
Mycket att tänka på och mycket som måste fixas innan! Växla pengar, fixa skjuts, packa!!
 
Men mitt i allt detta lever jag mitt vanliga liv. Det vill säga jobbar, slappar och träffar kompisar som råkar vara lediga och inom en viss km radie.
Den senaste tiden på jobbet har jag varit lilla springtösen som hjälper till extra på alla andra avdelningarna, så jag vet snart inte vart jag brukar jobba känns det som.. så får se om jag får vara kvar på min vanliga avdelning ikväll.
 
I helgen åkte jag neråt småland för att hälsa på Viktoria, och om någon skulle fråga mig vart hon bor, så kan jag fortfarande inte ge er ett svar.. fick instruktioner av Viktoria: Ta bussen mot ..., hoppa av på hållplatsen ... så kommer jag och hämtar dig så vi kan åka till ....?!? Typ så kände jag mig i fredags! Men jag kom rätt iaf, för på busshållplatsen stod hon och väntade på mig! Härligt!
Helt underbart ställe hon bor på, för att vara ute på landet.
En fin liten gård med massa katter var man än går, hundar, hästar och kor. En liten brygga/strand att chilla vid och sen en jättehärlig familj!
Sen var det ju så att hon inte bor så långt ifrån High Chaparall, typ ett par mil. Så självklart tog vi en tripp till knallpulvret och cowboyhattarnas förlorade land. Tittade på vilda western showen, åt tacos i Mexico och kikade in i indiantälten. Och självklart så var jag tvungen att köpa mig en cowboy hatt!! Och på så vis blev jag High Chaparallifierad, enl. Viktoria. Även en kul sak jag hörde någon av de andra besökarna säga till varandra: "Vi ses i mexico sen då.." Bara på High Chaparall kan man säga en sån sak. Men jag och Viktoria vi satt och åt Marabou i Mexico! Det ni!
Igår kom Maya till Jönköping för att göra sig mer hemmastad i sin nya lägenhet! Så jag hjälpte henne att skruva ihop lite nya möbler och starta upp hennes nya tv(som även är en 3D tv!). Vi fick igång den lagom till 100m loppet för herrar i OS. Så grymt att se Bolt springa i 3D!!

RSS 2.0