En dag av återhämtning

Insåg precis när jag anslöt min mobil till datorn, att jag har haft ett rätt hektiskt program de senaste veckorna.. när jag har så gamla bilder kvar på mobilen som inte kommit till datorn.. sedan innan påsk..

Gårdagen var helt underbar!! Tog det lugnt hela dagen, latade mig i sängen och i soffan i princip hela dagen, bara springa ner till tvättstugan ett par gånger för att kolla till så att tvättmaskinerna inte ätit upp mina kläder.
Idag var det helt underbart väder så jag bestämde mig när jag kom ut för att gå och handla att både gå ner till stan och även hitta en ny väg (många vägar bär till rom, eller i detta fall: ICA på klostergatan) och sen gå tillbaka något tyngre packad. Men fruktansvärt vilken vårkänsla som slog mig när jag gick förbi en fotbollsplan där en yngre knattematch pågick och solen sken i ansiktet och behövde inte knäppa jackan heller!!
Fick med mig maya ut i solen med en kopp kaffe och där satt vi i över två timmar, för solen gick bakom ett enormt moln då..
Har även bestämt mig för att kolla igenom alla mina filmer på min hårddisk, för att faktiskt veta vad det är jag har, och inte bara se på samma gamla skit varje gång.
Igår såg jag bla Australia(en favorit i repris), 2012, A guy thing, och nya Grey's Anatomy avsnittet.

Kom fram till under min promenad idag att jag behöver sätta upp mer konkreta mål för mitt liv.
Att DETTA vill jag uppnå, eller ska sträva mot.
Någon slags förändring måste bli gjord känner jag.
Imorgon är det skolarbete med grupprapport på schemat, och vad jag hört blir det ensam med Maria, utan vår andra kompanjon som verkar blivit sjuk, IGEN.
Sen blir det valborgschill i hälsoparken med bland annat härliga showtime-gänget!


Showtime helt enkelt= superkul ♥

Big Lights Will Inspire You!

Det känns märkligt nu när allting är över.. eller ja, över och över är det väl inte helt, men Showen är avverkad!!
Hela dagen var en enda stor känsla av eufori!
Jag vet inte om jag har nog med ord för att beskriva känslan före, under och efter showen!
Hade aldrig trott att jag skulle våga ställa mig på en scen och sjunga inför en massa folk utan att ens bli påverkad av det. Jag var faktiskt mer nervös inför dansnumrerna! Men sjöng och dansade det gjorde jag och hela dagen var ett enda stort lyckorus för att få tillhöra denna underbara Showtime-familj vi blivit under dessa sista intensiva veckorna inför showen.
Nu har jag precis lämnat in veckans uppgift, bara två.. eller tre? kvar av denna kursen! Ska försöka samla ihop mitt liv som varit i smått kaos de senaste veckorna, men fyfan så kul jag har haft!!!
Kärlek på Showtime ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


ca 15 min innan showen började viskade vi oss till en gruppbild samtidigt som trollkarlen Keit var ute på scenen. Här är hela showtime-gänget, inklusive bandet, fast utom Sonia som tar kortet..

Länkar Fridas video om Showtime som hon klippte ihop till vårat lilla bort till studenternas dag som var samma dag som showen:

BusyBusyBusyBusyBusyBusy!!!!

UPPTAGEN!
Är bara förnamnet för tillfället!
Jag har haft/har så mycket på programmet varje vecka nu inför den 25e så jag vet inte om jag kommer ihåg allt jag ska göra.
Sen så brukar jag vilja ha en stund per dag som jag slappar med antingen en bok, datorn eller tvn.. så blir det inte när jag varit igång en hel dag och sen kommer hem kl nio på kvällen och fullt med disk och tomt i matlådeförrådet har jag inte så mycket ork kvar över till annat..
Skolarbetena hänger på en liten skör tråd just nu och jag blir uppstressad över dem var och varannan timme..
Men tänkte bara dela med mig att jag är så sjukt taggad och nervositeten börjar komma inför onsdagens föreställning!! Det kommer bli GRYMT!!!!!!!!
Nu, blir det sängen och sen igång imorgon igen.. en heldag med plugg och sen dans-rep med showtime hela kvällen!!
Bye bye vänner!

Onehanded catch

Det värker i min kropp!!
Mitt i bland helgens allt flängande mellan Jönköping och Skövde, träffa folk, dans-rep, pluggande, träffa mer folk, städa, äta, sova och ja, leva i allmännhet, så går jag och blir förkyld!
Min årliga förkylning kommer alltid vid rätt tillfälle.. iofs finns det nog aldrig ett rätt tillfälle för en förkylning att komma alls..
Kan inte bestämma om det är för allt dansande igår eller nattens hostande som gör att jag har ont i hela överkroppens muskler! Inatt var det värsta jag varit med om.. vet inte om jag fått mycket sammanhängande sömn alls.. precis när jag börjar slappna av och tror att jag kan somna så kommer en till hostattack.. suck.. vågade inte kolla på klockan i risk att få ännu mer panik.. för trött var jag!! Hoppas bara jag får sova ostört inatt!

Nu är det 9 dagar kvar till Showen med stort S!!
Kommer spendera i princip varje kväll på HLK och öva fram till dess känns det som! Men inte mig emot för jag har så sjukt kul när vi övar och det är så härliga människor med i Showtime så det blir som om veckans höjdpunkt har blivit varje dags höjdpunkt istället!!
Jag fokuserar så mycket på showtime så jag nästan glömmer av skolarbetet! Tänker inte ens på att det finns.. en rätt skön känsla faktiskt.

I fredags åkte jag till Skövde för att äta mat med härliga gamla kollegor, en av dem ska sluta från avdelningen och börja på Röntgen istället, så denna kväll var för att fira av Ellie!

Sedan tillbaka till Jönköping för dansrep igår.

Igår var det även 5 årsjubileum för min blogg! 15 april 2008 kom första inlägget från mig, och jag måste säga att jag har utvecklats enormt sedan dess, både tankemässigt och som person! Tror första inlägget handlade om min första praktikperiod i gymnasiet på Tomtegårdens äldreboende. Tänk om jag visste då vart jag skulle hamna om 5 år..? Troligen inte nej..

Nu ska jag plocka ihop min smutstvätt, dra fram snabeldraken som mor säger istället för damsugare, och försöka få ordning på min tillvaro. kanske tillochmed få bort diskberget och se om det finns något användbart i frysen!
WOHO! Annika takes over her life!!
Annika vs. Livet 1-0

Helar min själ med lite Hellström, kaffe, Darren och alvedon

Igår var nog den bästa dagen på länge!!
började med att jag gick upp kl 6 för att kunna se nya glee avsnittet innan skolan, OCH VILKET AVSNITT SEN!!
Den glädjevågen levde jag på ända till eftermiddagen!!
En cykeltur med Håkan Hellström i öronen till skolan, en underbart bra och underhållande föreläsare! Varför ska det vara sån brist på bra föreläsare?! Blir helt till sig när man väl får de bra!
Sedan sitta på bibblan och plugga lite inför grupparbetet på fredag, fika eftersom vi inte pallar sitta där till fem då vi skulle träffa Maria för att hämta biljetterna.
Iväg och äta Max-burgare!
Iväg och ta på sig 3D-glasögonen för att avnjuta Titanic i tre dimensioner!
tre timmar av vattenskadad hud under ögonen och igenkorkad näsa blev resultatet..
Precis i slutet av filmen då Rose drömmer sig tillbaka till Titanic, att hon träffar Jack vid uret och alla står omkring och aplåderar när de kysser varandra, håller jag på att börja storgråta, då kläcker Viktoria ur sig:
"LoL, vår klass"
Hon hade våran klass i åtanke eftersom vi av någon anledning alltid applåderar åt våra föreläsare när de är färdiga..
Då blev det någon slags känslomässig krock för mig och jag både storlipar och garvar på samma gång, samtidigt som jag skriker till Viktoria att hon är en känslolös jävel. Tog ett par minuter innan jag kunde hejda mig.. vid det laget var vi fyra de enda kvar i salongen och vi visste inte riktigt om vi ville gå eller bara sitta kvar och njuta..

Underbar dag!

Idag vaknar jag i en pöl av snor i princip.. nyser konstant och huvudet kräver alvedon!
Vad hände där? Sedan när får man förkylning av Titanic?
Sedan igår tydligen..
Så morgonen har börjat i sängen tillsammans med gamla grey's avsnitt och nu när jag håller på att samla ihop kroppens alla olika tillbehör lyssnar på lite mer Håkan Hellström och får i mig mina första koppar kaffe, i hopp om att orka med en hel eftermiddag med Showtime (15-20).
Så nu blir det till att kurera mig och ta det jääävligt lugnt.. och varför inte med att återse glee-avsnittet med en hel del Darren Criss i ;)

So long!

En bökig blandning..

Nu känner jag mig sådär avtrubbad igen som jag kan göra efter för mycket tid med familjen och det gamla skövde-livet..
Nu har jag åkt till skövde för tredje helgen i rad, och två till inplanerade.. men det vet jag inte om jag pallar med faktiskt..
nästa helg vill jag faktiskt åka! Då är det en gammal arbetskollega från neuro/rehab som ska sluta på avdelningen som frågat om jag vill med ut och äta och sen ev festa gärnet med henne och fler kollegor, och av min erfarenhet av neuro/rehab-fester är det inget man vill missa!
Det ser jag verkligen fram emot!
Tror jag avbokar helgen efter det.. mamma har köpt biljetter till en konsert i skövde till typ hela familjen.. men jag tar hellre den ledig från familjen och har lite förstånd kvar och sköter mig själv ett tag här i småland...

Fast helgen har varit bra ändå, trots grillerna i huvudet.
Påskmiddag i fredags med familjen, myskväll med Amina, myskväll med Maya i lördags och idag fika med Maya och Mikaela.

Blir alltid så förvånad när vänner från Skövde reagerar på att jag inte hör av mig när jag kommer till stan.. har nog fått lite fördomar att de ha sitt egna liv i Skövde numera och inte bryr sig om mig mera, som några av mina vänner faktiskt visat väldigt tydligt, att de inte bryr sig alls.. men det är en trevlig överraskning!

Har suttit och kollat in boende i Söderköping. Vi har tänkt oss en liten resa dit med bakjouren när sista tentan för terminen är skriven. Fira med en liten resa och bara njuta av att vi är lediga!!
Detta gör mig bara mer och mer irriterad över att jag inte fått mitt schema för sommaren så jag vet när jag och Sandra kan boka in vår sommarresa över europa som i princip är färdig i mitt huvud, men hindras av att jag inte kan få ett datum!!!!

Allt detta som cirkulerar i mitt huvud får mig att skjuta bort andra saker, som att det faktiskt är återkomsten av glee på onsdag, som jag just nu faktiskt inte känner att jag bryr mig om...??
Depressionsperiod på gång tror jag..
Men har hittat en härlig spellista med gamla godingar på Spotify som muntrar upp mig lite..

Skit samma att klockan är snart över tolv, jag sätter på en harry potterfilm från hårddisken, godnatt!

Gräv i det dunkla, men sök inga svar

"...För jag lovar ingenting, det är det enda jag kan hålla. Men jag känner någonting, jag är så gott som förtrollad.."

Avbröt läsandet en liten stund för en promenad i eftermiddagssolen i Jönköping.
Kommer ofta på mig själv att gräva i massa onödiga, gamla saker som jag har svårt att släppa taget om.. sen undrar jag varför jag känner mig nedstämd? LET IT GO ANNIKA!

Denna veckan blir kort, imorgon ska biblan besittas av mig och Matilda innan Showtime och sen är det tåget till Skövde som ska besittas..
Det blir en påskhelg i Skaraborg! Få träffa Mikaela igen!! Underbart! Hoppas på kanonväder så jag kan utnyttja föräldrarnas uteplats/altan riktigt ordentligt!!

Låt tiden gå, Jag är samma nu som då. Samma mänska ungefär, fast med lite mera lust sen du var här


Idag anser jag denna boken mitt sälskap för dagen, och troligen de kommande dagarna med för den delen. Den ska vara utläst och bearbetad till tisdag nästa vecka, så det är lika bra att sätta igång! Redan tagit mig igenom de första två kapitlena!
Enligt det KASAM-bedömningen(KänslaAvSAMmanhang) i slutet på andra kapitlet har jag låg känsla av sammanhang i mitt liv.. kanske något att jobba på?
På något sätt skulle jag nästan vilja vara med i en olycka eller bli sjuk så jag hamnar på sjukhus för att få uppleva vården ur ett patientperspektiv, det skulle faktiskt ge mig väldigt mycket.. Trots att jag inte vill vara sjuk... men jag tror att man lär sig väldigt mycket om sig själv, och om sin yrkesroll sett från ett annat perspektiv.

Hade något mer att ta upp här denna gången, men det försvann..
Har inte haft riktigt samma lust att blogga som tidigare, trots att det händer saker i mitt liv jag gärna velta dela med mig av för er som läser.. men allting går i perioder.. hoppas den kommer tillbaka, för jag gillar ju faktiskt att blogga, ger mig en chans att reflektera över mitt liv och för er nyfikna att få reda på vad som händer i mitt liv och i mitt huvud..

Tills vidare bjuder jag på en skiss av min (enligt Matilda och Viktoria) framtida pojkvän:


Well they say the sky's the limit, And to me that's really true

Åh vad roligt att höra att min blogg-comeback var eftertraktad hos en vän iaf! Trevligt, trevligt!

Idag påbörjades nästa kurs på planeringen; nämligen Pedagogik och Ledarskap inom Omvårdnad!
Visst låter kurserna så himla inspirerande när man hör dem!
Men jag tror att detta kan bli en bra kurs, trots den förvirringen som alltid uppstår efter en kursstart!
Förövrigt var det helt underbart att vara tillbaka i skolan och träffa alla härliga människor!

Idag har vi även haft dansövning på en av danserna till showtime! Har så sjukt kul i den gruppen! Härliga människor som älskar samma saker!


Dagens diskussion och teknande i skolan kretsade om denna varelse: "The pale man" från filmen Pans labyrint som vi såg under tisdagens bakjour som hade temat: SUPRISE!!
Fick ta med sig vilken film som helst!


Vår humor ser bakom det äckliga i denna varelse och ser istället komiken i det hela! så mycket skinn hängande omkring sig, sjukt jobbigt...

Over and out!

RSS 2.0